Kulcs-Bér 2024. május (24v2957)

Módosítva ekkor Wed, 24 Júl ekkor: 11:23 DE


Megjelenési dátum: 2024. május 14.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2024. május 15-én lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Új fejlesztések

1.

EB_IGBEJ_01 űrlap xml importjának biztosítása

2.

Munkaidőkeret előzmény adatok rögzíthetőségének biztosítása az év közben a Kulcs-Bér használatára átálló felhasználók számára

3.

WebJelenlét – belépési jogosultság ellenőrzése

4.

Kulcs-Beosztás újdonságok

Javítások

5.

Szerződés sablon – helyes bankszámlaszám megjelenítés

6.

Hóközben számfejtett, majd a hóvégi számfejtésben visszavont bérként adózó juttatást tartalmazó számfejtésben hibásan került meghatározásra a szja alapja

7.

Szakk.m.szerz.napp.t.t./i.feln.képz.2023.07.01-től foglalkozási viszony esetében szabadság számítási hiba


EB_IGBEJ_01 űrlap xml importjának biztosítása

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Magyar Államkincstár egészségbiztosítási pénzbeli ellátások kezeléséhez bevezetett EPELL szakrendszerhez a beküldendő igények SZÜF –ön kialakításra került elektronikus felületén történő manuális kitöltés mellett fejlesztéssel lehetőséget biztosít a bérszámfejtő rendszerekből kinyert adatok elektronikus betöltésére az „Igénybejelentés az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokra és a baleseti táppénzre, valamint a méltányosságból igénybe vehető pénzbeli ellátásokra” (a továbbiakban EB_IGBEJ_01) elnevezésű űrlap kapcsán.
A témában jelen verziónktól kezdődően a Kulcs-Bérben biztosítjuk az EB_IGBEJ_01 űrlap adattartalmának xml importálási lehetőségét.
 A témával kapcsolatosan az alábbi fejlesztésekre került sor:

A/
Új jelölőnégyzet a Dolgozó adatai/Személyi alapadatok/Személyi adatok képernyőn

Az EB_IGBEJ_01 import fejlesztése kapcsán a Dolgozó adatai/Személyi alapadatok/Személyi adatok képernyőn új jelölőnégyzetet biztosítunk „Kapcsolattartás a hatósággal elektronikus úton (Ügyfélkapu)” megnevezéssel. A jelölőnégyzet bejelöltsége esetében az importban az adott biztosított esetében az ügyfélkapus kapcsolattartási lehetőség kerül majd jelentésre. Az új mező megjelenítésre kerül a Dolgozói listában, valamint az Állományi listában is. A jelölőnégyzet alapértelmezetten bejelöletlen állapotú.

A képen szöveg, szoftver, Weblap, Webhely látható

Automatikusan generált leírás

B/
Eltartottak – két új legördülő listás választási lehetőség biztosítása a biztosított gyermekhez kapcsolódó viszonyának jelölésére

A Dolgozó adatai/Munkaügyi alapadatok/Eltartottak képernyőn két új legördülő listás választási lehetőséget biztosítanunk a biztosított gyermekhez kapcsolódó viszonyának jelölésére:

A képen képernyőkép, szoftver, szöveg, Multimédiás szoftver látható

Automatikusan generált leírás

1.
A legördülő lista megnevezése:
„A biztosított gyermekhez kapcsolódó viszonya (CSED igényléséhez)”
Választható opciók:1=Vér szerinti szülő
2=Örökbefogadó szülő
3=Családbafogadó gyám
4=Örökbe fogadni szándékozó személy2.
A legördülő lista megnevezése:
„A biztosított gyermekhez kapcsolódó viszonya (GYED igényléséhez)”
Választható opciók:
1=Vér szerinti szülő
2=Örökbefogadó szülő
3=Vér szerinti / örökbefogadó szülő együtt élő házastársa
4=Gyám
5=Nevelőszülő
 6=Örökbe fogadni szándékozó személy

Amennyiben e két legördülő listából bármelyik opció kiválasztásra kerül, az CSED és/vagy GYED esetek jelentése kapcsán gyűjtésre kerül az EB_IGBEJ_01 xml fájlba. CSED és GYED együttes igénylése esetén a „A biztosított gyermekhez kapcsolódó viszonya (CSED igényléséhez)” legördülő listából kiválasztott opció kerül gyűjtésre az xml fájlba.

Fontos!
CSED és/vagy GYED esetek jelentése kapcsán – abban az esetben, ha a két új legördülő listában egyik opció sem kerül bejelölésre -, a biztosított gyermekhez kapcsolódó viszonya kapcsán három esetet kezel automatikusan a program:
-Ha az Eltartottak képernyőn az örökbefogadás napja ki van töltve, akkor 2 kódot,
-ha a nevelésbe vétel napja ki van töltve, akkor 5 kódot,
-minden más esetben 1 kódot gyűjtünk.C/
Xml fájl elkészítése

Az xml fájl elkészítéséhez szükséges gyűjtés a Nyomtatványok/Bérügyi/ EB igények bejelentése almenüpontból indítható. Az almenüpontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amelyben a tárgyév 01.01-től a tárgyév 12.31-ig terjedő időszakon belül adható meg az az időintervallum, amelyen belül a kezdődő EB ellátási eseteket gyűjteni szeretnénk:

A képen szöveg, szoftver, szám, Betűtípus látható

Automatikusan generált leírás

Időintervallumként a program alapértelmezetten azt a naptári havi kezdő és záró dátumot ajánlja fel, amely hónapon állva belépünk az almenüpont szűrőablakára.

A szűrőablak OK gombjára kattintva megjelennek a felgyűjtött adatok. A felgyűjtött adatok táblázatában GYÁP táppénzes sor esetében az ellátásra jogosító gyermeket az Eltartott oszlopban ki kell választani (itt az Eltartottak képernyőn rögzített „Gyermek” típusú eltartottakat kínálja fel a program kiválasztásra). CSED és GYED esetében a jogviszonyos jelenlét alsó részében kiválasztott ellátásra jogosító gyermek neve automatikusan megjelenítésre kerül a mezőben.

GYED gyűjtése esetében – amennyiben az hallgatói GYED -, a Hallgatói GYED jelölőnégyzetet bejelöltté kell tenni a soron.

Az Együttes igénylés GYED-del jelölőnégyzet automatikusan bejelölésre kerül, amennyiben a jogviszonyos jelenlétben jelölésre került a CSED lejártát követő naptól GYED jelenlét is ugyanazon gyermekhez kapcsolódóan.

A Kórházi igazolás jelölőnégyzet automatikusan bejelölésre kerül, amennyiben a jogviszonyos jelenlétben valamely kórházi táppénzes jelenlét jogcím kerül jelölésre.

Fontos!

A táblázat alábbi oszlopmezői szükséges esetben manuálisan szerkeszthetők:

-Hallgatói GYED

-Együttes igénylés GYED-del

-Eltartott

-Kórházi igazolás

-Kezdő igazolás nyitó dátuma és Kezdő igazolás záró dátuma – amennyiben az eset az első naptól kezdve táppénz, tehát nincs betegszabadság jelölve a táppénz előtt -,  e két mezőbe 14 naptári napot meghaladó megszakítás nélküli EB ellátás jelenlét esetében az első 14 naptári napi időintervallumot gyűjtjük, amennyiben pedig a megszakítás nélküli EB ellátásra jelölt időszak nem éri el a 14 naptári napot, úgy a teljes megszakítás nélküli EB ellátásra jelölt időszakot felkínálja a program gyűjtésre -, szükséges esetben – a kezdő orvosi igazolás időintervallumának megfelelően – a gyűjtésre felkínált időszak kézzel szerkeszthető.

A táblázat alatt lehetőséget biztosítunk az RNY azonosító rögzítésére és annak mentésére.
 Szükség esetén az Exportált állomány adatai részben módosítható az a program által alapértelmezetten felajánlott könyvtár, amelybe az xml fájl mentésre kerül.

Fontos információk az xml fájlba gyűjtött adatokkal kapcsolatosan:

A/

Nem biztosítjuk jelenleg a programban a következő mezők adatátadását, így ezen adatokat a Felhasználónak kell kézzel beállítani az alábbi mezőt adatait az xml import fájl beolvasását követően a SZÜF űrlapján:

-      Méltányossági ellátások adatai

-      6.4 pontban a gyermek előneve (titulus)

-      6.5 pont

-      6.7 pont

-      8.3 pont

-      8.4 pont

-      8.9 pont

-      9.3 pontba az 1 és 2 kód átvételét biztosítja automatikusan a program, a 3-8 kódokat szükség szerint kézzel kell rögzíteni

-      9.7 pont

-      10.7 pont

-      16.5 pont

-      17.1 pont

-      17.2 pont

-      17.4 pont

-      17.6.1 pont

-      18.4 pontba csak a kedvezményezett neve kerül gyűjtésre (a többi adat kitöltése a kitöltési útmutató szerint nem kötelező adat)

-      19.1 pont

B/

Amennyiben valamely úgynevezett „maszkolt” mező – tipikusan ilyenek a bankszámlaszám és TAJ szám mezők – kitöltetlen, úgy ezeket az üres mezőket _ karakter kitöltésével (pl. üres TAJ szám : ___-___-___ adjuk át a SZÜF űrlapra az xml fájlban, mert az ilyen mezők üres állapotban történő átadása esetén az xml import fájlt nem lehet beolvasni a SZÜF űrlap felületére. Ennek okán kérjük, fokozottan ügyeljenek a hiánytalan alapadat rögzítésre, valamint az xml fájl beolvasását követően az átemelt adatok hiánytalanságát és helyességét ellenőrizzék a SZÜF űrlapon!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az EB_FOLYKK_01 (Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához) űrlap importjának fejlesztése is folyamatban van, azt valamely következő verziónkban fogjuk közzétenni.

 


Munkaidőkeret előzmény adatok rögzíthetőségének biztosítása az év közben a Kulcs-Bér használatára átálló felhasználók számára

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően az év közben a Kulcs-Bér program használatára átálló felhasználóink számára lehetőséget biztosítunk a program használatának kezdő hónapját megelőzően kezdődő munkaidőkeret előzmény adatok rögzítésére.

Az előzmény adatokat a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Munkaidőkeret képernyő Munkaidőkeret előzmény adatok részében az „Előző évről/előző programból áthúzódó munkaidőkeret esetén a tárgyévet, vagy a tárgyévi első munkaidőkeret első számfejtett hónapját megelőző időszak halmozott adatai” lehet rögzíteni a már korábbiakban is biztosított előző évről áthúzódó munkaidőkeret adatok rögzítésével azonos módon.

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, Számítógépes ikon látható

Automatikusan generált leírás

A táblarész adatai:

-Előző programban részben elszámolt munkaidőkeret kezdő dátuma

-Teljesített óraszám: Az előző programban kezdődő munkaidőkereten belül teljesített óraszám.

-Ebből ledolgozott óraszám: A teljesített óraszámból azon óraszám mennyiség, ami munkaórával lefedett. (Nem kötelező a mező kitöltése)

-Nem fizetett magáncélú távollét óraszáma: Amennyiben volt nem fizetett magáncélú távollét, ennek óraszáma

-Előző programban elszámolt óraszám egyenleg: Ide azt az óraszámot kell megadni, amennyivel eltért a dolgozó teljesített óraszáma a munkaidőkeretben adott időszakra arányosan elszámolható óraszámtól.

Amennyiben a táblarész kitöltött, és a Munkaidőkeret táblarészbe olyan munkaidő keret kerül  rögzítésre, amely kezdő dátuma a Beállítások/Számfejtés/Számfejtési alapadatok „A program használatának kezdő hónapja” mezőben megadott hónapot  megelőző időszakban kezdődött, akkor ebben az esetben a program a munkaidőkeret ledolgozott óraszámának meghatározásakor ezen táblarész adatait is figyelembe veszi a munkaidőkeret elszámolásának záró havi számfejtése során, hasonlóan, mint az előző évről áthúzódó munkaidőkeret esetében.

2024-05-31_15h54_57


3

WebJelenlét – belépési jogosultság ellenőrzése

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól, amennyiben a dolgozónak nincs érvényes jogviszonya a belépési kísérlet napján, a program nem a „Hibás belépési adatokat adott meg!” hibaüzenetet küldi, hanem az alábbit:

A képen szöveg, Betűtípus, képernyőkép látható

Automatikusan generált leírás


3

Kulcs-Beosztás újdonságai

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

1. Kimutatás a ki nem töltött jelenlét adatokról

- A Jelenlét menüpontban az Exportálás gombra kattintva a Dokumentumok között feltettünk egy Jelenlét táblázatot. Ebben a táblában lehet ellenőrizni, hogy a dolgozó kitöltötte-e a jelenlétet azokra a napokra, amelyeken a beosztása szerint műszak van megadva:

A képen szöveg, szám, sor, Betűtípus látható

Automatikusan generált leírás

 

T: Távollét
OK: Jelenlét adat kitöltve
X: Nincs jelenlét adat töltve és van beosztása
 Üres: Pihenőnapok

2. Időarányos szabadság tábla

A Távollétek menüponton belül az Exportálásnál lehetőségünk van kiválasztani a formátumnál az Időarányos szabadság listát. A lekérdezéskor megadott intervallum utolsó napján érvényes állapottal lehet lekérni:

A képen szöveg, képernyőkép, Betűtípus, szám látható

Automatikusan generált leírás

3. Kimutatás a munkaidőkeret egyenlegekről

 A Jelenlét menüpontban az Exportálásra kattintva a Dokumenumok között kiválasztható a Munkaidőkeret egyenleg táblázat. Az itt kinyert táblázatban egyben látható a dolgozók munkaidőkeret adatai (időtartam, óraszám):

 A képen szöveg, képernyőkép, Betűtípus, sor látható

Automatikusan generált leírás

 

4. Kimutatás túlóra egyenlegekről

A Munkavállalók menüponton belül az Export gombra kattintva a kiexportált excel táblázatot kibővítettük a túlóra adatokkal. Itt látható az éves kivehető túlóra egyenleg és a már kivett túlórák száma dolgozónként:

 

5. Figyelmeztető e-mail, ha előző nap nem töltötte ki a dolgozó a jelenlét adatát:

Abban az esetben, ha az operátor a Beállítások/Beállítások menüponton belül az Általános beállításoknál kipipálja a Munkavállalók értesítése jelenlét kitöltésének elmaradása esetén opciót, akkor minden nap reggel küld a program egy figyelmeztető e-mailt a dolgozónak, ha az előző napot nem töltötte ki:

A képen szöveg, képernyőkép, Weblap, szoftver látható

Automatikusan generált leírás

6. Párhuzamos rögzítési lehetőség beosztás karbantartásnál

Egy adott beosztásban párhuzamos rögzítés akkor lehetséges, ha egy munkahely csak egy operátorhoz van hozzárendelve.

Abban az esetben, ha több operátor egyszerre kívánja ugyanannak a munkahelynek, ugyanazt az időintervallumát szerkeszteni, akkor a program erről figyelmezteti a felhasználót, hogy másik operátor éppen szerkeszti. Ebben az esetben annak a mentései kerülnek véglegesen mentésre, aki utoljára mentett, így a többiek szerkesztése elveszik.

 

 

Javítások


3

Szerződés sablon – helyes bankszámlaszám megjelenítés

Kulcs-Bér Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően bankszámlaszámot tartalmazó szerződés sablon esetében a Dolgozó adatai/Banki adatok képernyőről az alapértelmezettre jelölt bankszámlaszám kerül gyűjtésre. Amennyiben a dolgozó több bankszámlaszámmal rendelkezik, a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Munkaügyi adatok/Szerződés képernyőn a szerződés sablon adatok rögzítését követően a Nyomtat gombra kattintva a képernyő bal oldalán a Bankszámlaszám legördülő listából az alapértelmezettől eltérő bankszámlaszám is kiválasztható.

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, Számítógépes ikon látható

Automatikusan generált leírás

 


3

Hóközben számfejtett, majd a hóvégi számfejtésben visszavont bérként adózó juttatást tartalmazó számfejtésben hibásan került meghatározásra a szja alapja

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Korábbi verziónkban a hóközben számfejtett, majd a hóvégi számfejtésben visszavont bérként adózó juttatást tartalmazó számfejtésben hibásan került meghatározásra a szja alapja. A hibát jelen verziónkban javítottuk.


3

Szakk.m.szerz.napp.t.t./i.feln.képz.2023.07.01-től foglalkozási viszony esetében szabadság számítási hiba

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Korábbi verziónkban a Szakk.m.szerz.napp.t.t./i.feln.képz.2023.07.01-től foglalkozási viszony kiválasztása mellett hibás szabadsá számításra került sor a programban. A hibát javítottuk.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani