Kulcs Bér - 2013. decemberi (1758)

Módosítva ekkor Mon, 29 Júl ekkor: 11:24 DE

Megjelenési dátum: 2014. január 06.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!



1. 13M30
2. 13Ny29 és 13Ny30 nyilatkozatok
3. 1308 – Szakképzési hozzájárulás éves bevallása
4. Lehetőség következő évi időszak nyomtatására a jelenléti íven
5. MKB NetBANKár (.CSV) formátum módosítása


13M30

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér 2013 decemberi verziójával történő frissítés után elérhető válik a 13M30 -as igazolás. A munkáltató, kifizető összesített igazolása a 2013. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz, adónyilatkozat benyújtásához elérhető az Adatszolgáltatások/NAV felé/ M30 opcióban. Fontos! Amennyiben Ön egyedileg létrehozott szja köteles jövedelmet is számfejtett munkavállalóinak a 2013 -as évben, ellenőrizze az M30-as igazolás paraméterezését, melyre a Beállítások/Számfejtés/M30  funkciónál van lehetőség. Felhívjuk kedves ügyfelünk figyelmét, hogy az eddigi évhez hasonlóan, a 653-as sor értéke az éves adóbevallásban szerepeltetett összegtől eltérhet, az M30-as esetében ez tájékoztató jelleggel bír.

 M30para

Az adatok felgyűjtését megelőzően, a szűrő ablakon lehetőség van arra, hogy csak a 2013. december 31-én is állományban lévő dolgozók adatairól készítsük el az igazolást. Tehát abban az esetben ha Ön kilépett dolgozónak is ki szeretné adni az M30-at, vegye ki a pipát a sorból.

m30_kilepettekis

 Az igazolás kinyomtatására lehetőség van a programból is, illetve lehetőséget biztosítunk az ÁNYK programba történő átadásra is.

 m30_impvsnyomi


13Ny29 és 13Ny30 nyilatkozatok

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A 13Ny29 és 13Ny30  nyilatkozat a 2013-as programból érhető el, illetve nyomtatható ki, a Nyilatkozatok/Szja nyilatkozatok opcióból.


1308 – Szakképzési hozzájárulás éves bevallása

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Aktualizálásra került az éves szakképzési hozzájárulás bevallása.

Emlékeztetőül:Az a hozzájárulásra kötelezett, aki hozzájárulási kötelezettségének nem, részben vagy időszakosan tesz eleget gyakorlati képzés szervezésével, valamint a saját munkavállalói részére szervezett képzéssel, a bruttó kötelezettségét vagy a nettó kötelezettségét az állami adóhatóságnál vezetett számlára történő befizetéssel teljesíti.

A szakképzési hozzájárulásra kötelezett a tárgyév 1-11 hónapjára vonatkozóan havonta szakképzési hozzájárulás előleget fizet. Az előleg mértéke a tárgyhavi bruttó kötelezettség, azzal, hogy a 2013. évre vonatkozóan az Szht. 8. § (1) bekezdésében meghatározott csökkentő tétel és az Szht. 5. § e) pontja szerinti, pénzügyileg teljesített költségek levonása időarányosan figyelembe vehető az előleg befizetésénél és a 8.§ (2) bekezdésben foglalt feltétel teljesülése esetén visszaigényelhető.
Az előleg összegét a hozzájárulásra kötelezett maga állapítja meg, elektronikus úton vallja be és fizeti meg a tárgyhót követő hónap 12. napjáig, vagy visszaigényli az Szht. 9. § (3) bekezdés szerinti összeget.

Forrás: www.nav.hu


Lehetőség következő évi időszak nyomtatására a jelenléti íven

Kulcs-Bér Light,Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

Amennyiben a 2014-es évnyitást még nem szeretné elvégezni, azonban szüksége van a 2014. januári jelenléti ív kinyomtatására, a 2013.decemberi verziójával lehetősége nyílik erre. Ebben az esetben a Nyomtatványok/Munkaügyi/Jelenléti ív szűrő ablakán a felső időintervallum megadásánál válassza a 2014.01.01-.2014.01.31 dátumot.


jelenlet2014


MKB NetBANKár (.CSV) formátum módosítása

Kulcs-Bér Kompakt és Prémium verzióban elérhető funkció

A programmal elkészített utalási fájl az előírásoknak megfelelően bővítésre került, így  a munkavállaló bankszámlaszámának utolsó nyolc karaktere nullával kerül feltöltésre.

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani