Előző időszaki egyéb jövedelmek elszámolása tárgyéven belül

Módosítva ekkor Wed, 27 Dec, 2023 ekkor: 2:07 DU

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Programunkban lehetőséget biztosítunk előző időszaki egyéb jövedelmek elszámolására a tárgyéven belül azon jövedelmek vonatkozásában, amelyek számfejtésére kihatással van az időszak.

Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások

A Jövedelmek, juttatások képernyő Egyéb jövedelmek szekciójában előző időszaki jövedelem jogcímek felvitele esetében a Nyitó dátum és Záró dátum mezők kitöltésével biztosítja a program a lehetőséget az előző időszaki adat elszámolására. A Záró dátum mező kitöltése nem kötelező az előző időszaki jövedelmek rögzítése során, és amennyiben ez a mező nem kerül kitöltésre, úgy a Nyitó dátum mezőbe rögzített hónap utolsó napját veszi figyelembe a számfejtés a Záró dátum mező adataként. A Nyitó dátum és Záró dátum mezők csak azonos hónapra vonatkozó intervallumot tartalmazhatnak! Amennyiben a Nyitó dátum és Záró dátum mezőkbe nem azonos hónapra vonatkozó dátumokat rögzít a Felhasználó, akkor jelen verziónktól kezdődően minden olyan jövedelem esetében, amelynél a Jövedelem törzsben a „Bevallási időszaktól eltérhet” jelölőnégyzet bejelöletlen állapotú, a program mentéskor hibaüzenetet küld:

                                        Kép4

A számfejtési képernyő, valamint a Hóvégi/Kilépő Jövedelmek táblarészében az előző időszakra elszámolt jövedelem (… havi) jelöléssel kerül megjelenítésre:


 

                                            Kép667

                                        Kép668

Fontos:

Felhívjuk figyelmüket, hogy nem biztosítja a program az automatikus visszamenőleges elszámolási lehetőséget az olyan jövedelem jogcímek esetében, amelyeknél a jövedelem törzsben az „Alapbér jellegű” jelölőnégyzet bejelölt állapotú, így amennyiben az adott hónapban tárgyhavi ”Alapbér jellegű” jövedelem jogcím is számfejtésre kerül, az csak a tárgyhavi egyéb jövedelem jogcímek számfejtését befolyásolhatja, az előző időszaki jövedelmekét nem.

A tárgyhónapban visszamenőlegesen elszámolt jövedelmek esetében a program a számfejtés során a visszamenőleges időszakban elszámolt alapbér jellegű jövedelmeket figyelembe veszi.

Az előző időszaki jövedelmek részletes jelenlétadat rögzítés melletti elszámolása jelenleg tesztelés alatt áll, így jelen fejlesztésünk részletes jelenlétadat rögzítés melletti használatát még nem javasoljuk.

A fejlesztés nem terjed ki a TB jövedelempótlék (TGYÁS), TB jövedelempótlék (GYED) alapértelmezett jövedelmekre.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani