Biztosítási kötelezettség automatikus elbírálása megbízási díj alapján

Módosítva ekkor Mon, 22 Ápr ekkor: 1:30 DU


Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A legújabb verzióban új opció került kialakításra, melynek jelöltsége esetén a program automatikusan elbírálja a biztosítási kötelezettséget a megbízási jogviszony esetén.

A Beállítások/Számfejtés beállításai/Egyéb adatok menüpontban lehet aktiválni a működést:

 

                    Biztosítási kötelezettség automatikus elbírálása_aktiválás

Az opció jelöltsége esetén a megbízási díj számfejtésekor a program a megadott összeg és a nyitó/záró dátum alapján meghatározott napszám figyelmebevételével automatikusan elbírálja, hogy a kifizetett összeg eredményez-e biztosítási kötelezettséget vagy sem.

Az automatikus elbírálás csak a gyári foglalkozási viszonyokkal és jövedelem jogcímekkel működik. A működés a következő:

Pl.: A megbízott jogviszonya 2018.05.05-én kezdődik. Foglalkozási viszony gyanánt bellításra került, hogy Megbízás biztosítási kötelezettséget nem eredményez, jövedelem jogcímként szintén Megbízás biztosítási kötelezettséget nem eredményez, 45.000Ft összegben. A jövedelem jogcím mellé beállításra került a Nyitó/záró dátum, ami 2018.05.05-2018.05.10.

A program a beállított költségelszámolás figyelmebe vételével kiszámolja az egy napra eső megbízási díj összegét. Ez eléri a minimálbér 30%-ának 1/30-ad részét, ezért a jogviszony biztosítási kötelezettséget ereményez. Ennek megfelelően a program módosítja a foglalkozási viszonyt és a jovedelem jogcímet Megbízás bizt. köt. alá tartozó-ra.

Ezt követően a T1041-es is összeállítható a bejelentés megtételéhez. A T1041- re az az időszak kerül felgyűjtésre, tehát a program egyrészt készít egy Új típusú bejelentést 2018.05.05-i kezdettel, valamint egy Változás típusú jogviszony megszüntetőt 2018.05.10-i végdátummal.

Ha ismételten megbízási díjat számfejtünk, akkor az új adatok alapján ismét lezajlik az elbíráslás. Ha a megbízott ismét biztosítottá válik, akkor a T1041-es ismét felgyűjti az új nyitó/záró dátum intervallumával a bejelentést.

A program az elbírálást akkor is elvégzi, ha több soron kerül rögzítésre megbízási díj, különböző nyitó/záró dátumokkal.

A T1041-es minden változást lekövet.

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani