Külföldi munkavégzés jövedelme és adója importálási lehetőség a Kulcs-Bér Európában

Módosítva ekkor Mon, 10 Júl, 2023 ekkor: 2:03 DU

Kulcs-Bér Európa – külföldi munkavégzés jövedelme és adója importálási lehetőség

Kulcs-Bér Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően új importálási lehetőséget biztosítunk programunkban. Az importálási lehetőség az Elszámolás/Külföldi munkavégzés jövedelme és adója importálása almenüpontban:

Kép13

Első lépésként a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Külföldi munkavégzés/Munkavégzés időszakok, jövedelmek képernyőn a munkavégzés időszakát manuálisan kell rögzíteni, ezzel létrejönnek a 0-ás összegű jövedelem sorok. Ezeket fogjuk importálással feltölteni.

Kép14

Az xls-nek tartalmazza a jogviszony azonosítására szolgáló adatot (import azonosító), a bruttó vagy nettó összeget, és a levont adó/járulékot, Ha a hónapban csak egyetlen külföldi munkavégzés helye van, akkor importáláskor kiválasztásra kerül az a hónap, amelyre rögzítésre kell, hogy kerüljenek a beolvasott összegek. Ebben az esetben nincs szükség a Dátumtól és/vagy a Dátumig mező kitöltésére.

Ha az adott hónapban több külföldi munkavégzés hely is van, akkor szükséges kitölteni kötelezően a Dátumtól mezőt (kitölthető mindkettő is), és az importtal a megadott dátum intervallumnak megfelelő, a programban korábban már rögzített 0-ás jövedelem sorok feltöltésre kerülnek.

Import fájl:

Kép12

 

A fentiek alapján az xls az alábbi oszlopokat tartalmazza:

-Dolgozó (nem kötelező mező, de ha ki van töltve, akkor a program ellenőrzi az import során).

-Import azonosító

-Dátumtól*

-Dátumig

-Bruttó jövedelem összeg **

-Levont adó/járulék

-Nettó jövedelem**

 

*  Kötelezően töltendő

**A Bruttó jövedelem összeg és a Nettó jövedelem mezők közül tetszőlegesen az egyik kötelezően töltendő. A hiányzó adatot az import során számoljuk ki, és emeljük be a programba.

A mintafájl elérhető:Külföldi_munkavégzés_jövedelem_sablon

Második lépésként az Elszámolás/Külföldi munkavégzés jövedelme és adója importálása pontban az Importállomány legördülőlistából ki kell választani a beemelni kívánt excel állományt, és a Beolvas gombra kell kattintani:

Kép11
 Beolvasást követően megjelennek a fájl adatai:

Kép10

A Mentés gombra kattintva az import fájl tartalma beolvasásra kerül, amiről a program üzenetpanelen jelenít meg tájékoztatást:

Kép9

3

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani