Részletes jelenlét adatok rögzítése

Módosítva ekkor Fri, 21 Ápr, 2023 ekkor: 3:38 DU

KOMPAKT és PRÉMIUM bérprogramunk lehetőséget ad részletes jelenlét adatok rögzítésére.

Amit a részletes jelenlét adatok rögzítése kapcsán tudni kell:


Beállítások/Számfejtés beállításai/Részletes jelenlét adat nyilvántartás: A „Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembevétele” opció bejelölt állapota esetén az évnyitást követően rögzített új jogviszonyok esetében érvényesíthető a dolgozójánál részletes jelenlét adat rögzítés alapján történő számfejtés. Az évnyitást megelőzően rögzített jogviszonyok vonatkozásában az évnyitás során aktiválható ez a funkció.

(A „Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembevétele” opció bejelölését csak akkor javasoljuk, ha a cég valamennyi (vagy legtöbb) dolgozójánál részletes jelenlét adat rögzítés alapján történő számfejtést kíván alkalmazni a Felhasználó. Ebben az esetben az évnyitást követően rögzített új jogviszonyokra hat ki a beállítás.)

Az opció alapértelmezetten nem bejelölt állapotú. Itt adhatóak meg a cég egészére vonatkozó műszak (délelőtti, délutáni, éjszakai) idő adatok, valamint az állásidő elszámolás beállítása is.


reszletesjelenlet1



Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak típus: Ebben a pontban rögzíthetőek a különféle műszak típusok a hozzájuk tartozó olyan fontos adatokkal, mint a napi munkaidő tartama, kezdete, vége, a törzsidő és a peremidő adatok, az étkezési (ebéd) idő és a napi pihenőidő adatai, a napi egyenlőtlen munkaidő, valamint a napi munkaidő adatok kerekítési beállításai. Itt biztosítja a program az automatikus pótlékszámítás beállításának lehetőségét is. A mezők közül kötelezően kitöltendőek a megnevezés, a napi munkaidő tartama, törzsidő kezdete, vége, az étkezési (ebéd) idő tartama, a napi munkaidő figyelembevétele választási opció. A törzsidő adatok kitöltése kapcsán felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a törzsidő kezdete a napi munkaidő kezdetéhez képest a következő napra esik (pl.: a napi munkaidő 22:00 – 06:00 óra közötti időszak és a törzsidő kezdete ezen intervallumon belül hajnali 01:00 – 04:00 -ig tart), akkor be kell jelölni a „Másnap” jelölőnégyzetet.


reszletesjelenlet2


Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak naptár: Lehetőséget nyújt a program hosszabb időintervallumra – egy vagy több hónapra, vagy akár a teljes naptári évre – vonatkozóan a különféle műszaktípusok műszak naptárban való rögzítésére. Az így létrehozott sablon – műszak naptár – tetszőleges számú dolgozóhoz rögzíthető a Dolgozó adatai pontban. A műszak naptár feltölthető egyszerre egész évre, illetve hónapról hónapra egyaránt. A kész műszak naptárak más céghez is átmásolhatók. A Műszak naptár pont használata nem kötelező a részletes jelenlét adatok rögzítéséhez.

 

reszletesjelenlet3



Dolgozó adatai/Jogviszony/Jelenlét adatok: A részletes jelenlét adatok rögzítésére ebben a pontban kétféleképpen nyílik lehetőség:

a.) Amennyiben Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak naptár pontba rögzített valamely Műszak naptár típus kiválasztásra került a Dolgozó adatai/Jogviszony/ Alapadatok pontban, akkor a napi analitika opció aktiválását követően a Műszak naptár tárgyhavi adatai a „Feltölt” gombra kattintva napi bontásban megjelennek a képernyőn.

b.) Amennyiben Műszak naptár típus nem került kiválasztásra a Dolgozó adatai/Jogviszony/ Alapadatok pontban, akkor a napi analitika opció aktiválását követően az üresen megjelenő napi analitikus naptár megfelelő sorára kattintva jobb egér gombbal megjeleníthető a Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Műszak típus pontba rögzített összes műszak típus, melyből tetszés szerint kiválasztható a megfelelő. (Több nap kijelölésével az adott műszak típus a kijelölt időszak valamennyi napjához rögzíthető egyidejűleg).

c.) A műszaktípusok adatai – napi munkaidő kezdete, vége – módosítására e pontban lehetőséget ad a program. Az analitikus naptár jobb oldali szekciójában is mód nyílik az adott napi műszak típus kiválasztására, az előző/következő napra való lapozásra, a munkaidő és étkezési (ebéd) időadatok változtatására/ megadására, a hivatali célú, valamint a magán célú távollétek, munkaközi szünetek rögzítésére. (Bármely naphoz hozzárendelt műszak típus munkaidő kezdete, munkaidő vége adatai e pontban manuálisan is felülírhatóak. Az adott napot kijelölve a képernyő jobboldali szekciójában található magáncélú távollét, hivatalos távollét és étkezési (ebéd) idő táblázataiba a táblázat alján látható + funkció aktiválásával nyílik lehetőség adatrögzítésre év, hónap, nap, óra, perc, másodperc tagolásban. A rögzített adatok a – funkció aktiválásával törölhetőek.)


reszletesjelenlet8


A program a Dolgozó adatai/Jogviszony megnevezése oldalon a „Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembevétele” jelöletlensége esetén az eddig megszokott módon használható.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani