Anyasági ellátások időtartamának széles intervallumban történő rögzítése

Módosítva ekkor Wed, 27 Dec, 2023 ekkor: 12:53 DU

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően az anyasági ellátások széles intervallumban történő rögzítésének biztosításával megoldottá vált programunkban, hogy  több hónapra előre egyszerűen lehessen ellátást rögzíteni.

(A leírásban szereplő jelenlét naptár kifejezés a jogviszonyos jelenlét alsó részére, azaz  a „GYED, GYED extra, CSED” táblarészre utal.)

1. A havi jelenlét adatok rögzítése.

Korábbi verzóinkban a jelenlét naptárban „+” jel megnyomása után létrejött egy üres sor, gyed jogcímmel és „1. eltartott” nevű eltartottal. Ezután lehetett ezt a sort tölteni a sor egy napján dupla kattintással, vagy a soron egér jobb gombjára előugró menüben található funkciókkal. Az alapértelmezetten felkínált jelenlét jogcímet és eltartottat pedig a mezőre kattintva egy lenyíló listából kiválasztott elemmel lehetett módosítani. Sort törölni a „-” gombbal lehetett.

A funkciók közül egyedül a „+” jel működése változott:

Jelen verziónktól kezdődően egy előugró ablak jelenik meg, amiben meg lehet adni a naptári hónapra rögzíteni kívánt ellátás adatait. Az alapértelmezett adatok ugyanazok, mint amit a korábbi üres sor beszúrásakor is használtunk. A felületen megadható időintervallum a hónapra korlátozódik.

Kép1

Itt egy lépésben megadható minden szükséges adat és nem kell a korábban megjelenő üres sor több adatát is módosítani.

A módosítás miatt a háttérben kicsit megváltozott az egér jobb gombjára megjelenő menüben a feltölt és a töröl funkció is, ezeket is tesztelni kellene, különböző időszakokra.

2. Éves adatok menüben széles intervallum kezelés

Az 1. pontban leírt működés itt is ugyanúgy működik („+”/”-” gombok, előugró menü, dupla kattintás.)

Ha széles intervallumban, aktuális hónaptól eltérő időszakra vonatkozóan szeretnénk ellátást rögzíteni/módosítani/törölni, akkor ahhoz az „éves adatok” felület bal alsó sarkában megjelenő új gombot kell használni:

Kép2

A gombot megnyomva megjelenítésre kerül egy lenyíló menü, „Új”, „Módosít”, „Töröl” funkciókkal.

Az új felvitel megegyezik az 1. pontban leírtakkal, annyi különbséggel, hogy az ellátás tárgyévre és következő évre is rögzíthető bármelyik hónapban állva és az előugró ablak felirata is más:

Kép3

A törléshez ki kell jelölni egy ellátást a jelenlét naptárban, ha nem lenne még jelölt sor. (Rá kell kattintani egy napra, vagy egy másik mezőre az ellátás során) Ezután a „Töröl” gombot használva megjelenik az új felvitelnél is használt széles intervallum kezelő ablak. Az adatok szerkeszthetősége le van tiltva.

Az ablakban a kijelölt ellátás adatai láthatók.

Megj.: Ezt elég nehéz volt megcsinálni, mert a jelenlét naptárban jelölt egy nap alapján kell megkeresni az ellátás kezdetét és végét. Keresésnél nem mindegy, hogy egy soron az ellátás jelölt napja, vagy az ellátás előtti, vagy utáni nap van jelölve. Ráadásul egy sorban lehet több különálló ellátás is rögzítve…

OK gombra a törlés végrehajtásra kerül.

A módosításhoz is ki kell jelölni egy sort, ahogy a törlésnél korábban írtam.

Itt is megjelenik a széles intervallum kezelő ablak az ellátás adataival, de az összes adat szerkeszthető.

Megj.: Ez a legbonyolultabb művelet. A háttérben a régi adat törlése és új adat felvitele logika van használva.

Validációk

-Nem lehet törölni olyan ellátást, aminek legalább egy napja már folyósítva van.

-Táppénz számfejtéssel rendelkező ellátásnak csak a vége dátumát lehet módosítani úgy, hogy az nem lehet korábbi, mint az utolsó folyósított nap.

-Új ellátás rögzítéssel, vagy korábbi ellátás (bármilyen adatának) módosításával nem lehet azonos eltartotthoz egy napra több ellátás rögzítve.

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani