Duális képzőhelynek nem minősülő képzőhellyel kötött szakképzési munkaszerződés kezelése a programban

Módosítva ekkor Wed, 13 Már ekkor: 10:31 DE

Duális képzőhelynek nem minősülő képzőhellyel kötött  szakképzési munkaszerződés kezelése a programban

Kulcs-Bér  Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdődően programunkban lehetőséget biztosítunk a duálisnak nem minősülő képzőhelynél szakképzési munkaszerződéssel foglalkoztatottak automatikus szja köteles jövedelem számfejtésére.

A Beállítások/Cégadatok/Alapadatok képernyőn új dátummezőt biztosítunk „Duális képzőhelyi nyilvántartásba vétel időpontja” megnevezéssel. Amennyiben a képzőhely nem rendelkezik duális képzőhelyi nyilvántartásba vétellel, abban az esetben ennek a mezőnek üresnek kell lennie. A dátummező üres állapota mellett a szakképzési munkaszerződés alapján elszámolásra kerülő jövedelmek szja köteles jövedelem jogcímeken kerülnek számfejtésre.

Kép 4

Amennyiben a képzőhely még nem rendelkezik duális képzőhelyi nyilvántartásba vétellel, úgy a helyes számfejtés érdekében a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások képernyő Egyéb jövedelmek táblarészében az adóköteles „Szakképzési munkaszerződés munkadíja” jövedelem jogcímen kell rögzíteni a szakképzési munkadíjat. A számfejtés a jelenlét alapú távollétek esetében (szabadság, betegszabadság, szabadság megváltás, stb.)  a Beállítások/Cégadatok/Alapadatok képernyőn a „Duális képzőhelyi nyilvántartásba vétel időpontja” dátummező üres állapota mellett adóköteles jövedelem jogcímeken számfejti a jövedelmeket.

Amennyiben a duális képzőhelyi nyilvántartásba vétel időpontja hónap közbeni dátum, úgy a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások képernyő Egyéb jövedelmek táblarészében a szakképzési munkaszerződés munkadíját  a két részidőszakra arányosított összegben kell rögzíteni, a duális képzőhelyi nyilvántartásba étel előtti részidőszakra a „Szakképzési munkaszerződés munkadíja”, a nyilvántartásba vétel kezdő időpontjától pedig a Szakképzési munkaszerződés munkadíja (adómentes)” jövedelem jogcímen. A jelenlét alapú  távollétek – szabadság, betegszabadság – esetében az automatikus számfejtést ilyen esetben is biztosítjuk.

Figyelem!

Jelen verzió frissítés futtatását követően a Beállítások/Cégadatok/Alapadatok képernyő a „Duális képzőhelyi nyilvántartásba vétel időpontja” dátummezője minden olyan cég esetében automatikusan kitöltésre kerül a 2023.01.01-i dátummal, amely cégben az év során valamely számfejtésben szerepel a gyári „Szakképzési munkaszerződés munkadíja (adómentes)” jogcím, vagy valamelyik szakképzési munkaszerződéshez tartozó, adómentes távolléti díj.

Amennyiben a Duális képzőhelyi nyilvántartásba vétel időpontja ennél későbbi, vagy a képzőhely már nem duális, akkor a dátummező adatát módosítani vagy törölni kell!


Felhívjuk figyelmüket, hogy a számfejtések és a ’08 bevallás gyűjtésének helyességét csak az alapértelmezett foglalkozási viszony és az alapértelmezett jövedelem jogcímek használata és általános (5/2-es) munkarend választása mellett biztosítja programunk! 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani