Kulcs-Bér – 2017. január/2 (v2184)

Módosítva ekkor Mon, 29 Júl ekkor: 8:31 DE


Megjelenési dátum: 2017. január 05.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

1. Évnyitás gyorsítás
2. 17T1041, 17T1042E, 17T1044D
3. Nyilatkozatok



Évnyitás gyorsítás

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Módosításra került az évnyitási folyamat, így két esetben tapasztalhatnak jelentősebb gyorsulást a megelőző évekhez képest.

Az egyik eset az, ha ugyanarra az SQL szerverre nyitnak évet, amely szerveren a 2016. évet is kezelték.

A másik eset, ha a megszűnt jogviszonyokat nem veszik át a 2017-es évre. Ebben az esetben ugyanis nem csak a felesleges jogviszonyok átvétele nem lassítja a folyamatot, hanem a jogviszony bejelentéséhez kapcsolódó változásbejelentők (T1042E) felesleges átvétele sem.

Ez utóbbi megoldás nem csak azért javallott, hogy az évnyitás gyorsabb legyen, hanem azért is, hogy a tárgyévi adatbázis ne legyen terhelve feleslegesen görgetett adatokkal, lassítva így az év folyamán a program működését.


 


17T1041, 17T1042E, 17T1044D

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkciók

2017. január 01-jén publikálásra kerültek a NAV honlapján a 2017. évre aktualizált változás bejelentők.

Ezekben tartalmi és formai változás nem történt, a programból összeállíthatók a megfelelő adattartalommal.

Az adatszolgáltatás előállítása érdekében kérjük legyenek kedvesek a 2017. évi sablonokat letölteni a NAV honlapjáról.



Nyilatkozatok

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A programban elérhetők a 2017. évre aktualizált nyilatkozatok, a módosított kitöltési útmutatókkal együtt.

• Személyi kedvezmény: A nyilatkozat formailag és tartalmilag nem változott a megelőző évhez képest. A kitöltési útmutató azonban igen, ennek aktualizált változata érhető el a programban.

• Adóelőleg nyilatkozat: A nyomtatvány formailag és tartalmilag nem változott, csak a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató. Ennek frissített változata érhető el a programban.

• Külföldi illetőségű magányszemély nyilatkozata: A nyilatkozat formailag és tartalmilag nem változott, a kitöltési útmutatóból azonban levettek egy évszámot, ennek megfelelően módosítottuk a programban elérhető kitöltési útmutatót is.

• Személyi kedvezmény: A nyilatkozat tartalmilag és formailag  nem változott, csak a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató. A programból az új 2017-es adatokat tartalmazó kitöltési útmutató érhető el.

• Első házasok kedvezményének érvényesítése: A nyilatkozat formailag és tartalmilag is változott, ennek megfelelően módosítottuk a programból lekérhető nyomtatvány képét is. A nyomtatványról lekerültek a házastárs munkáltatójára vonatkozó adatok.

Ennek megfelelően módosult a nyomtatványhoz kapcsolódó kitöltési útmutató is. A programban a 2017. évre aktualizált kitöltési útmutató érhető el.

• Családi adóalap kedvezmény: A nyomtatvány formailag és tartalmilag is jelentősen megváltozott, a programban a 2017. évre aktualizált sablon érhető el. A nyomtatványról lekerültek a házastárs munkáltatójára vonatkozó adatok. A nyomtatványhoz kapcsolódó kitöltés útmutató is módosult.

A nyomtatványok kitöltési útmutatója magyar nyelven naprakész, az angol és a német nyelvű fordításuk folyamatban van, így frissítésük folyamatosan történik.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani