Hónapzárás - új opció - nem lezárt anyasági ellátási jelenlét jogcímek feltöltése a jogosultsági időn belül

Módosítva ekkor Tue, 6 Jún, 2023 ekkor: 11:05 DE

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció


Jelen verziónktól kezdődően a Hónapok karbantartása beállító felületen új jelölőnégyzetet biztosítunk „Hónap végén lezáratlan, folyósításra kerülő anyasági ellátások jelenlét adatainak feltöltése a következő hónapra” megnevezéssel. Az új jelölőnégyzet állapota alapértelmezetten bejelöletlen. Amennyiben ez az új jelölőnégyzet bejelölésre kerül, akkor a hónapzárás a következőképpen kezeli a következő havi jelenlét feltöltést:

Anyasági ellátás adatok feltöltési logikája: 

Ha a lezárásra kerülő hónap utolsó napján jelenlét naptár alsó részében van valamilyen ellátás jelölve, akkor az a következő hónapban folytatólagosan feltöltésre kerül egészen az ellátásra való jogosultság végéig.

CSED esetén a program az első CSED-re jelölt nap meghatározása érdekében az előző munkahelyek távollétek adatait is figyelembe veszi. Azok a távollétek kapcsolódnak egy CSED jelenléthez, melyeknél

- ki van töltve a gyermek születés dátuma és az megegyezik a jelenlét adatoknál megadott eltartott születési dátumával

- nincs kitöltve a gyermek születés dátuma, de a vége dátum a jelenlét adatoknál rögzített első napot közvetlenül megelőzi

Ezek kombinációja is megengedett, lehet több soron is rögzítve az előzmény adat, akár több előző munkahelyen is.

Fontos:

A feltöltéshez szükséges, hogy a jelenlét adathoz legyen eltartott rögzítve és GYED esetén a gyermek születési dátumát is rögzíteni kell (ha nem készült még táppénz számfejtés)! Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a hónapzárás megtörténik, de a feltöltés nem, és a következő üzenet jelenik meg:

„Az anyasági ellátás adatok nem lettek feltöltve, mert az ellátáshoz nincs eltartott rögzítve, vagy az eltartott adatai hiányosak!”

Ha több feltöltendő ellátás is van egy jogviszonyban, akkor ha az egyik hibára fut, a többi sem kerül feltöltésre.

Ha a jogosultság vége a feltöltésre kerülő hónapban, akár az utolsó napon véget ér, akkor az utolsó feltöltött napra a keresőképtelenség vége jelölés is rögzítésre kerül.

A jogosultsági idő végét csökkentheti még

- a kilépés dátuma

- egy másik, a hónapzárást megelőzően már rögzített ellátás ugyanahhoz az eltartotthoz.

Ez utóbbi esetben a keresőképtelenség vége is rögzítésre kerül az utolsó napra (akkor is ha ez a másik ellátás a következő hónap első napjától indul).

 

Mivel a feltöltést akadályozza az adott eltartotthoz már rögzített ellátás, ezért ha a feltöltés egy ellátáshoz egyszer már lefutott, ismételt hónapzáráskor ehhez az ellátáshoz már nem kerül feltöltésre egyetlen újabb nap sem.

Kép5

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani