Kulcs-Bér 2022. december/2 (v2818)

Módosítva ekkor Wed, 24 Júl ekkor: 1:47 DU

A képen Webhely látható

Automatikusan generált leírás

 

Kulcs-Bér 2022. december/2 (v2818)

 

 

Megjelenési dátum: 2023. január 5.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2023. január 6-án lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Új fejlesztések

1. Letiltások – végrehajtás alól mentesített jövedelemrész összege – opcionális választási lehetőség a Kulcs-Bér 2022-ben

2. X.509 digitális tanúsítvány hozzáadása az elektronikus fizetési jegyzékhez

Javítások

3. Tárgyéven túli, NÉTAK vagy 25 év alatti kedvezményt tartalmazó többhavi kiléptetés esetén hibás összegű kedvezmény került gyűjtésre az adó adatlapon

 

Új fejlesztések

Letiltások – végrehajtás alól mentesített jövedelemrész összege – opcionális választási lehetőség a Kulcs-Bér 2022-ben

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

2023. január 1-től módosult az 1994. évi LIII. törvény (Vht.). A módosítás értelmében 2023. január 1-jétől a mentesség szempontjából nem az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegét, 28500 forintot kell figyelembe venni, hanem a havonta kifizetett munkabérnek az a része lesz mentes a végrehajtás alól, amely nem haladja meg a 60 ezer forintot.

További változás, hogy  a korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható munkabér összege nem a 142 500, hanem a 200 000 forint feletti rész lesz, vagyis 2023 januárjától a havonta kifizetett munkabérnek az a része vonható korlátlanul végrehajtás alá, amely meghaladja a 200 ezer forintot.

A fenti jogszabályi változás kapcsán ellentétesek a vélemények arra nézve, hogy amennyiben a 2022. decemberi bérek december 31-e után kerülnek kifizetésre, akkor a régi, vagy az új szabályt kell alkalmazni. A PM-tól írásbeli szakmai véleményt kértünk a változás megjelenését követőn, ám a szakmai véleményt még nem adták ki részünkre. Minderre tekintettel programunkban jelen verziótól kezdődően opcionális beállítási lehetőséget biztosítunk a december hónapban számfejtett végrehajtás alól mentes és korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható munkabérek meghatározására vonatkozóan.

A Beállítások/Számfejtés beállításai képernyőn új jelölőnégyzetet biztosítunk  ”Végrehajtás alól mentes és  korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható munkabér december hóban a 2023.01.01-i szabályok szerint” megnevezéssel, amelynek bejelöltsége mellett a letiltás érvényesítés a decemberi számfejtés során a 2023.01.01-től hatályos minimum és maximum összegekre támaszkodik. A jelölőnégyzet alapértelmezetten bejelöletlen állapotú:

Kép1


X.509 digitális tanúsítvány hozzáadása az elektronikus fizetési jegyzékhez

Kulcs-Bér Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdve a Kulcs-Bér programmal készült fizetési jegyzék PDF nyomtatványokat X.509 tanúsítvány hozzáadásával lehet e-mailben elküldeni.

Az új szolgáltatás igénybevételéhez a „Beállítások/Elektronikus bérjegyzék és nyomtatványok beállításai” menüpontban új szekciót hoztunk létre, ahol meg kell adni a PFX formátumú tanúsítvány állomány útvonalát és jelszavát.

Kép2

A Tanúsítvány ellenőrzése gomb megnyomása után a program ellenőrzi a tanúsítvány elérhetőségét és a megadott jelszó megfelelőségét.

Kép3

Amennyiben elvégezzük a fenti beállítást, a fizetési jegyzékek a tanúsítvánnyal hitelesítve kerülnek kiküldésre. Az e-mail küldés funkció nem módosult.

Amennyiben üresen hagyjuk a két mezőt, a fizetési jegyzékek tanúsítvány nélkül kerülnek kiküldésre.

 

A Kulcs-Bér program 2023-as verzióiban egyelőre nem érhető el a szolgáltatás. Amint elérhető lesz, az adott verzió tájékoztatójában értesítjük erről Tisztelt Ügyfeleinket.

 

A tanúsítvány rendeltetésével, beszerzésével és használatával kapcsolatban, legyen szíves, vegye fel a kapcsolatot az informatikai rendszereinek üzemeltetőjével.

 

Javítások


Tárgyéven túli, NÉTAK vagy 25 év alatti kedvezményt tartalmazó többhavi kiléptetés esetén hibás összegű kedvezmény került gyűjtésre az adó adatlapon  

Kulcs-Bér Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Tárgyéven túli, NÉTAK vagy 25 év alatti kedvezményt tartalmazó többhavi kiléptetés esetén hibás összegű kedvezmény került gyűjtésre az adó adatlapon. A hiba javításra került, az adó adatlap helyes gyűjtése érdekében a kilépő számfejtést meg kell ismételni.

Figyelem! Kérjük, az újra számfejtést mindenképpen tegyék meg, ellenkező esetben a 22M30 gyűjtése során is tapasztalni fogják a hibás gyűjtést.

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani