Kulcs-Bér 2024. július (v2973)

Módosítva ekkor Thu, 18 Júl ekkor: 9:42 DE

A képen szöveg, képernyőkép, számítógép, Acélkék látható

Automatikusan generált leírás

Megjelenési dátum: 2024. július 18.

Felhős Ügyfeleink számára a verzió 2024. július 19-én lesz elérhető.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Jogszabálykövetés

1."Egészségbiztosítási pénzbeli- és baleseti táppénz ellátási jegyzék" - új opció biztosítása

2. "Egészségbiztosítási pénzbeli- és baleseti táppénz ellátási jegyzék" - táppénz hozzájárulás és kifizetőhelyi költségtérítés gyűjtése


Új fejlesztések

3. Alapértelmezett bankszámlaszám használatának ellenőrzése

4. Új gyűjtési megjelenítési opciók biztosítása Munkaidőkeret felhasználtság listán

 

Javítások

 

5. Letiltás utalása – „Azonos számlaszámok összevonása” jelölés nélkül is összevonásra kerültek az utalási sorok

6. Hibás volt a SZOCHO felsőhatár elbírálása abban az esetben, ha a számfejtés során 25 év alattiak kedvezménye, vagy 30 év alatti anyák kedvezménye érvényesült

7. T1041 gyűjtési hiba telephelyes/szervezeti egységes szűrés mellett

 


Jogszabály követés

1.

"Egészségbiztosítási pénzbeli- és baleseti táppénz ellátási jegyzék" - új opció biztosítása

Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A MÁK honlapján megjelent a kifizetőhelyek részére a július 1-től aktuális Tájékoztató 31. oldalán a következő olvasható:

„Az ellátási jegyzék a kifizetőhely havi adatszolgáltatásának alapbizonylata. Az ellátási jegyzékben havonta a kifizetés/kiutalás napjainak sorrendjében kell közölni a számfejtett ellátásokat.”
 

Jelen verziónktól kezdődően a fentiek kapcsán a Nyomtatványok/MÁK/Eg.bizt.pénzbeli és baleseti táppénz ellátási jegyzék szűrőablakán egy új legördülő listát biztosítunk "Gyűjtési sorrend" megnevezéssel. A legördülő listában a következő gyűjtési szempontok közül lehet választani:

-kifizetés/utalás napjának sorrendje

-névsor

Alapértelmezetten a kifizetés/utalás napjának sorrendje a kiválasztott a legördülő listában.


2. 

"Egészségbiztosítási pénzbeli- és baleseti táppénz ellátási jegyzék" - táppénz hozzájárulás és kifizetőhelyi költségtérítés gyűjtése

Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A MÁK honlapján megjelent a kifizetőhelyek részére a július 1-től aktuális Tájékoztató 30. oldalán a következő olvasható:

„Az ellátási jegyzékben a táppénz-hozzájárulás és a kifizetőhelyi költségtérítés összegét ellátottanként nem kell feltüntetni. Ezen összegeket a végösszesen sorban a kifizetőhelyen összesített ellátási adatokból kell kiszámítani és a matematikai kerekítési szabályoknak megfelelően, forintra kerekítve feltüntetni.”
 

Jelen verziónktól kezdődően a jegyzék végösszesen során az összesített ellátási összegek alapján kiszámolja a program a táppénz-hozzájárulás és a kifizetőhelyi költségtérítés összegét a matematikai kerekítési szabályoknak megfelelően, forintra kerekítve.


 

Új fejlesztések

3.

Alapértelmezett bankszámlaszám használatának ellenőrzése

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció 

l.

A Beállítások/Számfejtés/Számfejtési alapadatok képernyőn új jelölőnégyzetet biztosítunk "Alapértelmezett bankszámlaszám választásának ellenőrzése" megnevezéssel. 

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, Weblap látható

Automatikusan generált leírás

Amennyiben ez az új - alapértelmezetten bejelöletlen állapotú - jelölőnégyzet bejelölésre kerül, akkor a következő ellenőrzéseket biztosítjuk a programban:

 

ll.

Amennyiben a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelem kifizetések képernyőn a Banki átutalás Kifizetési módú soron - vagy több sor esetében a sorok valamelyikén - nem a Dolgozó adatai/Banki adatok képernyőn alapértelmezettként rögzített bankszámlaszám kerül kiválasztásra vagy rögzítésre, akkor a hóközi vagy hóvégi vagy kilépő számfejtés indításakor figyelmeztető üzenetet jelenítünk meg a következő szöveggel: 

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, Számítógépes ikon látható

Automatikusan generált leírás

lll.

Amennyiben a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelem kifizetések képernyőn a Banki átutalás Kifizetési módú soron - vagy több sor esetében a sorok valamelyikén - nem a Dolgozó adatai/Banki adatok képernyőn alapértelmezettként rögzített bankszámlaszám kerül kiválasztásra vagy rögzítésre, akkor a hóközi vagy hóvégi vagy kilépő számfejtés indításakor figyelmeztető üzenetet jelenít meg a program:

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, Weblap látható

Automatikusan generált leírás

lV.

Amennyiben a Dolgozó adatai/Banki adatok képernyőn az alapértelmezettre jelölt bankszámlaszám módosításra vagy törlésre kerül, akkor is megjelenítünk figyelmeztető üzenetet, amely akkor is megjelenítésre kerül, ha a 

Beállítások/Számfejtés/Számfejtési alapadatok képernyőn az új jelölőnégyzet bejelöletlen állapotú:

A képen szöveg, szoftver, Weblap, Számítógépes ikon látható

Automatikusan generált leírás
 

4.

Új gyűjtési megjelenítési opciók biztosítása Munkaidőkeret felhasználtság listán

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció 

 

A Nyomtatványok/Munkaügyi/Munkaidőkeret kihasználtsági lista alpontra kattintva a szűrőablak jelen verziónktól kezdődően az alábbi megjelenítési opciókkal bővült:

-"Import azonosító megjelenítése" jelölőnégyzet - amennyiben ez az új jelölőnégyzet bejelölésre kerül, akkor felgyűjti a program a Munkaidőkeret kihasználtsági listán a Név mellett egy új, Import azonosító megnevezésű oszlopba az import azonosítót.

-"TAJ szám" jelölőnégyzet - amennyiben ez az új jelölőnégyzet bejelölésre kerül, akkor felgyűjti a program a Munkaidőkeret kihasználtsági listán a Név mellett egy új, TAJ szám megnevezésű oszlopba a TAJ számot. 

-"Adóazonosító jel" jelölőnégyzet - amennyiben ez az új jelölőnégyzet bejelölésre kerül, akkor felgyűjti a program a Munkaidőkeret kihasználtsági listán a Név mellett egy új, Adóazon.jel megnevezésű oszlopba az adóazonosító jelet.  

Az új jelölőnégyzetek alapértelmezetten bejelöletlen állapotúak. Mindhárom opció egyszerre is jelölhető.

 

 

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, Számítógépes ikon látható

Automatikusan generált leírás

 

A képen szöveg, képernyőkép, sor, Betűtípus látható

Automatikusan generált leírás

 

Javítások

5.

Letiltás utalása – „Azonos számlaszámok összevonása” jelölés nélkül is összevonásra kerültek az utalási sorok

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció 

Korábbi verziónkban az Utalások képernyőn hibásan működött az "Azonos számlaszámok összevonása" jelölőnégyzet. Letiltás esetében csak azokat a sorokat lehet összevonni, amelyek esetében mind a Közlemény, mind a Határozat azonosító mezők adata azonos, azonban a program az "Azonos számlaszámok összevonása" jelölőnégyzet bejelöltsége mellett csak a Közlemény mező tartalmát vizsgálta. A hibát jelen verziónkban javítottuk.

6.

Hibás volt a SZOCHO felsőhatár elbírálása abban az esetben, ha a számfejtés során 25 év alattiak kedvezménye, vagy 30 év alatti anyák kedvezménye érvényesült

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció 

Hibás volt a SZOCHO felsőhatár elbírálása abban az esetben, ha a számfejtés során 25 év alattiak kedvezménye, vagy 30 év alatti anyák kedvezménye érvényesült. A hibát jelen verziónkban javítottuk.

7.

T1041 gyűjtési hiba telephelyes/szervezeti egységes szűrés mellett

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció 

Korábbi verziónkban hibás volt az első telephelyes/szervezeti egységes gyűjtést követően a további telephelyes/szervezeti egységes gyűjtés a T1041 jelentésen. A hibát jelen verzióban javítottuk.

 

 

 

 

 

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani