Törtnapi – „osztott napi” - EB ellátás rögzítése a programban

Módosítva ekkor Wed, 13 Már ekkor: 10:57 DE

A törtnapi – „osztott napi” - táppénz rögzítése a programban a következő:

A Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Jelenlét adatok képernyőn az "osztott" napra a táppénz ellátást kell rögzíteni. A Táppénz számfejtés képernyő Összeg mezőjében a táppénz számfejtés elkészítését követően rendelkezésre áll a napi bruttó táppénz.

A Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások képernyő egyéb jövedelmek táblarészében a táppénz számfejtésből automatikusan átkerült táppénz jövedelem sor Módosítás mezőjébe mínusz előjellel kell berögzíteni a napi bruttó táppénz összeg azon tört időre jutó részét, amelyre a biztosított munkabérrel ellátott. A törtnapi bérkorrekciót szintén rögzíteni kell az egyéb jövedelmek táblarészbe.

A fenti módszer megoldja a helyes táppénz megállapítást olyan esetben, amikor a táppénz elszámolás törtnapi táppénzt is tartalmaz, és megoldja egy olyan későbbi ellátás helyes osztószám megállapítását is, amelynek a számítási időszaka magában foglalja a törtnapi ellátást tartalmazó ellátási időszakot is, mivel a fenti alapadat rögzítés mellett az osztószám a törtnapot kieső időként kezeli.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani