Anyasági ellátások csoportos folyósításra jelölése

Módosítva ekkor Mon, 22 Ápr ekkor: 1:03 DU


Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Programunkban lehetőséget biztosítunk minden olyan anyasági ellátás – CSED, GYED, nevelőszülői gyed, nagyszülői gyed, Örökbefogadói díj – csoportos folyósításra jelölésére, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás.

A csoportos folyósításra jelölési funkció a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli folyósításra jelöléssel azonos módon működve létrehozza az ellátás jövedelmét a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészében, így azok számfejthetővé válnak, csoportos folyósításra jelölés törlése esetén pedig – a még hóközi/hóvégi/kilépő számfejtésbe be nem került jövedelem jogcímek a a folyósításra jelölés törlésével egyidejűleg törlésre kerülnek a jogviszonyos Jövedelmek, juttatások pont Egyéb jövedelmek táblarészéből.

A csoportos folyósítást az Elszámolás/Anyasági ellátások csoportos folyósítása pontban lehet elvégezni:

                                    Kép1

Az almenüpontra kattintva szűrőablak jelenik meg, amelyen – a már megszokott általános szűrőfeltételeken túl – két új beállítási lehetőséget biztosítunk, amelyek a következők:

  a)       Folyósítás állapota, valamint
  b)       Jelenlét jogcímek

Folyósítás állapota: A Folyósítás állapota részben ki lehet választani, hogy a még nem folyósított ellátásokat, vagy a már folyósított ellátásokat szeretnénk megjeleníteni, vagy minden anyasági ellátást meg kívánunk jeleníteni a folyósítási adatokat tartalmazó képernyőn. Alapértelmezetten a „Mindkettő” opció a bejelölt állapotú.

Jelenlét jogcímek: A Jelenlét jogcímek legördülő listában megjelenik valamennyi, a programban biztosított anyasági ellátási jelenlét jogcím, amelyek közül kiválasztható, hogy mely ellátás típusra (típusokra) vonatkozóan szeretnénk a csoportos műveletet elvégezni. A listában egyszerre több jogcím is bejelölhető:

                            Kép2

Arra is nyílik lehetőség, hogy a legördülő lista jobb oldalán látható szűrő ikonra kattintva a jogviszonyos jelenlét anyasági ellátás csoportjaiból válasszuk ki, hogy mely csoport(ok) jelenlét jogcímeire vonatkozóan indítjuk majd a csoportos műveletet:

                            Kép3

A megfelelő szűrési feltételek beállítását követően az OK gombra kattintva megjelenik a csoportos folyósítási műveletek felülete, amely tartalmazza a dolgozó ellátás szempontjából lényeges személyi adatait, a jogviszony megnevezését, az ellátás típusát, valamint az ellátás szempontjából lényeges adatokat. A felületen – az alapértelmezett „Mindkettő” beállítás mellett – az Aktuális időszak táblarészben megjelennek a beszűrt ellátások azon időszakai, amelyek folyósítására a tárgyhónapban kerül vagy került sor. Az Aktuális havi folyósítás táblarészben a tárgyhónapban már folyósításra jelölt jövedelem tételek kerülnek megjelenítésre. Az Üzenet oszlopban minden olyan figyelmeztető információt megjelenítünk, amelyeket a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban az egyedi folyósításra jelölés során.

    Kép4


 

A csoportos folyósítási műveletek felületén elvégezhető a csoportos folyósítás, valamint a csoportos folyósítás törlése egyaránt.

                                Kép5                    

Az Ellátás megtekintése gombra kattintva bármelyik ellátási sor kapcsán megtekinthető a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontbeli táppénz számfejtő képernyő, amely segíti az ellenőrzést.

Amennyiben valamelyik beszűrt sorra a csoportos művelet nem végezhető el, pl.: nem törölhető az ellátás, mivel már bekerült a számfejtésbe, akkor piros színűvé válik a „hibás” sor. Az ok az Üzenet oszlopban megjelenítésre kerül.

    Kép6


 

A csoportos folyósítási műveletek képernyő adatai kapcsán a jobb egérgombra kattintva előreugró ablakban a lista nyomtatási, valamint az xls és slsx lista exportálási lehetőségeket biztosítjuk.

                Kép7

 

Az új menüpont csak megfelelő jogosultság esetén kezelhető.  A frissítés az új menüponthoz a jogosultságokat a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés jogosultság alapján állítja be.

A csoportos folyósításra jelölést csak olyan anyasági ellátási eset kapcsán lehet beállítani, amelyre a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Számfejtések/Táppénz számfejtés pontban már elkészült és mentésre került az Alap számítás!

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani