Modern hitelesítés alkalmazása a Kulcs-Bér programban

Módosítva ekkor Wed, 27 Dec, 2023 ekkor: 2:05 DU

Kompakt, Prémium, Európa verzióban ill. „Elektronikus bérjegyzék és nyomtatványok” modullal rendelkező ügyfeleink számára elérhető funkció

Jelen verziónktól kezdve az e-mail küldő funkciókhoz beállítható három új úgynevezett modern hitelesítési mód. A fejlesztést, mely az e-mail küldő funkciók biztonságosabbá tételét szolgálja, elsősorban a Microsoft ajánlása indokolta, amely szerint célszerű kiváltani az Office365 Exchange Online levelező „basic authentication” hitelesítését, melyet a Kulcs-Bér program is biztosít..

Arra kérjük, Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben a bérprogramból történő e-mail küldéshez a Microsoft Office365 Exchange Online vagy a Google Cloud Gmail szolgáltatást veszik igénybe, legyenek szívesek a vállalkozásuk informatikai szolgáltatásáért felelős személy figyelmébe ajánlani ezt az üzemeltetői segédletet.

A segédletben le van írva, hogy milyen beállításokat kell elvégezni az egyes modern hitelesítési módok használatához a Kulcs-Bér programban. illetve útmutatást tartalmaz a Microsoft és a Google levelezői szolgáltatásainak beállításaira vonatkozóan.

A modern hitelesítés beállításaihoz Kulcs-Bér rendszergazdaként kell belépni a programba.

A Beállítások/Elektronikus bérjegyzék és nyomtatvány menüpontban egy új felület jött létre a modern hitelesítési módok beállításainak. A felület megnyitáshoz először a Kapcsolat titkosítása mezőbe a Modern hitelesítés opciót kell kiválasztani.


 

A képen szöveg, képernyőkép, szám, szoftver látható

Automatikusan generált leírás


 

A kiválasztás után aktívvá válik a Modern hitelesítés gomb, melynek megnyomása után nyílik meg a beállító felület.


 

A képen szöveg, szám, szoftver, sor látható

Automatikusan generált leírás


 

Az e-mail küldő funkciók felhasználói oldalról nem változtak. A beállítások elvégzése után a szokásos módon lehet küldeni fizetési jegyzék megnyitáshoz szükséges jelszót, a fizetési jegyzéket és az egyéb nyomtatványokat.

Az eddig használt beállításokat nem érinti a módosítás. Ha a Kapcsolat titkosítása mezőben nem a Modern hitelesítés szerepel, akkor a beállítást az eddigi működés szerint kell elvégezni.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani