WebCafeteria - Adott éven belül egymást követő több cafeteria nyilatkozat rögzítése

Módosítva ekkor Mon, 12 Jún, 2023 ekkor: 3:51 DU

Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér programhoz hasonlóan a WebCafeteria alkalmazásban is módosításra került a naptári évi első nyilatkozat lezárása (érvénytelenítése) után létrehozott következő nyilatkozat(ok) kezelése. Jelen verziótól kezdődően a naptári évi korábbi érvénytelenített nyilatkozatokból (akár több is lehet ilyen) az aktuális nyilatkozat előzmény adatai gyűjtésre kerülnek. A program juttatásonként összegezve felgyűjti a korábban nyilatkozott bruttó összegeket és a feladott (felhasznált) összegeket.

Kép10

A fenti képen látható esetben a munkavállaló előzőleg már nyilatkozott a 2021.01.01-2021.06.30 időszakra:

Kép11

A 2021.07.01-2021.12.31 időszakra ennek megfelelően a Nyilatkozható bruttó rekreációs keretösszeg = 403.288 (éves rekreációs keretösszeg arányos része) + 5 (előző nyilatkozat maradvány értéke) = 403.293 forint:

Kép12

 

A tárgyévi első nyilatkozatot követő nyilatkozatok készítésekor a juttatás nettó összegének kitöltését az adott juttatásból a tárgyévben már felhasznált nettó összeg kijelzésével segíti a program:

Kép14

 

A juttatás bruttó összege a Tárgyévi felhasznált nettó összeg, mint előzmény adat, felhasználásával kerül kiszámításra. Vagyis ennek az összegnek a figyelembevételével állapítja meg a program, hogy az aktuálisan rögzített összeggel meghaladjuk-e a béren kívüli juttatás összeghatárát és ezért a határ feletti részre az „emelt szorzó” alkalmazása szükséges-e a bruttó összeg számításához.

Az új nyilatkozat első hónapjára kért juttatások mentése után megjelenő összefoglaló és összesítő táblázatban juttatásonként megjelenik az előző nyilatkozatok időszakában felhasznált nettó összeg, ami a Mindösszesen oszlopok értékének számításakor figyelembevételre kerül:

Kép15

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani