Digitális aláírással és időbélyeggel ellátott elektronikus M30 igazolás és járulékigazolás küldése

Módosítva ekkor Wed, 7 Jún, 2023 ekkor: 1:11 DU

Kulcs-Bér  Prémium, Európa verzióban elérhető funkció


Elektronikus M30 igazolás és járulékigazolás küldés digitális aláírással ellátva

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Jelen verziónkban megvalósítottuk az elektronikus M30 igazolás és a járulékigazolás export és e-mail küldés funkció szétválasztását két lépésre annak érdekében, hogy a felhasználónak lehetősége legyen digitális aláírással ellátni az exportált nyomtatványokat, majd ezután kiküldeni a címzetteknek.

Az új funkció a már működő funkciók kiegészítéseként került kifejlesztése, és egy új opció jelöléséhez kötött. Amennyiben az opció nincs jelölve, akkor a működés megegyezik az eddigivel. Az export és e-mail küldés működésének leírása az előző fejezetben található.

1. Beállítások

A Beállítások/Számfejtés/22M30 menüpont alatt létrehoztunk egy új jelölő négyzetet.

Kép1

Jelölése esetén az Adatszolgáltatások/NAV/22M30 menüpont alatt, az Export fülön, az Exportálás és e-mail küldés beállításai szekcióban két új gomb jelenik meg az Exportálás és e-mail küldés gomb helyett.

Kép2

Ha nincs jelölés, akkor a program úgy működik, mint a fejlesztés előtt: az exportálás után megszakítás nélkül megtörténik a küldés.

2. Exportálás és e-mail küldés

Amennyiben a Beállításokban jelölve van az Exportálás elektronikus aláíráshoz e-mail küldés előtt jelölő négyzet, akkor az Adatszolgáltatások/NAV felé/22M30 menüpont alatt az Export fülön megjelenik a két új gomb.

Kép3

A menüpontból indítható funkciók működése és a beállítások nem változtak, ezek leírása az előző fejezetben található.

Az Exportálás digitális aláíráshoz gomb megnyomása után megtörténik a nyomtatványok exportja, a szűrőablakban kiválasztott dolgozókra vonatozóan a PDF állományok tárolási helye mezőben megadott útvonalra.

Ezután kell a felhasználónak ellátnia a kiexportált fájlokat digitális aláírással.

Az exportálás befejeződése után aktívvá válik az Aláírt PDF nyomtatványok küldése e-mailben gomb. A kiexportált dokumentumok digitális aláírása után erre a gombra kattintva történik meg a kiküldés.

Fontos!

  1. Az aláírt dokumentumokat az eredeti nevükön kell elmenteni, az eredeti tároló mappába, hogy az e-mailhez csatolhatók legyenek!
    Ha a program nem találja az általa mentett fájlokat, hibaüzenetet küld.

Kép4

Ebben az esetben nem indítható a küldés.

2. Ha az exportálás után, a küldés előtt a felhasználó kilép a menüpontból, akkor az aláírt dokumentumok küldéséhez szükséges tárolt adatok törlődnek. Erre a program figyelmeztet:

Kép5

Ha az Igen-re kattintunk, a menüpontba történő következő belépéskor, újra kell kezdeni a folyamatot az exportálástól.

FIGYELMEZTETÉS!

Amennyiben a felhasználó olyan elektronikus aláírást szeretne hozzáadni a PDF dokumentumhoz, amely megakadályozza az állomány utólagos jelszavas védelemmel ellátását – ilyen például az időbélyegzővel hitelesített tanúsítvány -, a program hibaüzenetet küld. Ebben az esetben javasoljuk a PFX formátumú X.509 tanúsítvány igénylését a hitelesítés szolgáltatótól és a Kulcs-Bér program beépített digitális tanúsítvány kezelésének használatát.


Jelen verziónktól az alábbiak szerint módosítottuk az Adatszolgáltatás/NAV felé/22M30 menüpont alatt található két lépcsőben történő exportálás elektronikus aláíráshoz és e-mail küldés funkciót.

Kép1

Amennyiben olyan elektronikus aláírást szeretnénk hozzáadni az M30 igazolást és járulékigazolást tartalmazó PDF dokumentumhoz, amely megakadályozza az állomány utólagos jelszavas védelemmel történő ellátását – ilyen például az időbélyegzővel hitelesített tanúsítvány -, jelen verziónktól a kiküldés előtt a következő kérdés panel jelenik meg:

Kép2

Igen válasz esetén az exportált PDF fájlok jelszavas védelem nélkül kiküldésre kerülnek.

Fontos!

Az elektronikus küldés Prémium és Európa verzióval rendelkező ügyfeleink számára elérhető. Standard vagy Kompakt  verzióval rendelkező ügyfeleink számára az Elektronikus bérjegyzék és nyomtatványok modulunk megvásárlásával érhető el.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani