Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzs átcsoportosítása a Közös törzsbe

Módosítva ekkor Tue, 6 Jún, 2023 ekkor: 11:10 DE

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Kulcs-Bér 2023. március verziófrissítés futtatását követően a Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzscsoport átkerült a Törzskarbantartás/Közös törzsek törzscsoportba.

Ezzel kapcsolatosan a verziófrissítés futtatását követően szükség lesz a Cégfüggő törzsekbeli Magánszemélyhez nem köthető juttatások törzselemek Közös törzsbeli Magánszemélyhez nem köthető juttatások törzselemekkel való összerendelésére, amelyet Felhasználóink a következőképpen végezhetnek el:

 Karbantartás/ Magánszemélyhez nem köthető analitika törzs átvétele közös törzsbe 

 Új almenüpontot biztosítunk a Karbantartás menüben:

Kép1

Erre az almenüpontra kattintva megjelenítésre kerül az összerendelő felület, amelyen a Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika cégfüggő törzs elemei hozzárendelhetők a Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika közös törzs elemeihez:

Kép2

A közös törzs szükséges elemei előzetesen is létrehozhatók a Törzskarbantartás/Közös törzsek/ Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzscsoportban, vagy akár ezen a felületen is létrehozhatók a képernyő alsó részén, bal oldalon megjelenített „Új létrehozása” gombra kattintva:

Kép3

Kép4

A szükséges közös törzselemek létrehozását követően a bal oldalon ki kell jelölni azt a közös törzselemet, amelyhez hozzá szeretnénk rendelni a megfelelő cégfüggő törzs elemet. A kijelölt közös törzselem sárga háttérszínnel jelenik meg. A jobb oldalon bejelöltté kell tenni annak a cégfüggő elemnek a jelölőnégyzetét, amely a kijelölt közös törzselem cégfüggő törzsbeli megfelelője:

Kép5

Kép7

Ha valamennyi elem összerendelésére sor került, akkor az OK gombra kattintva a az összerendelés mentésre kerül, amelyről a program információt is megjelenít:

Kép8

Fontos!

Az OK gomb megnyomása utána az összerendelés már nem módosítható! Az új almenüpont jelen verzióban csak akkor kerül megjelenítésre, ha a jelen verziófrissítést megelőzően a Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzscsoportban volt legalább egy rögzített törzselem. Ha a Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzscsoport nem tartalmazott törzselemet, akkor jelen verziótól kezdődően az Analitika a közös törzs Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzscsoportjában rögzítésre kerülő törzselemeket használja.

A Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzscsoport esetében jelen verziónktól kezdődően nem biztosíthatjuk a törzs új elemekkel való bővítését.
A Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika cégfüggő törzscsoportra kattintva figyelmeztető üzenet jelenik meg:
Kép9

Fontos!
Jelen verziótól kezdődően a 08 bevallás analitika kizárólag a közös törzsbeli Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzs elemeit használja, így az összerendelést mindenképpen el kell végezni, amennyiben az analitika korábban beállításra került a programbeli 08 bevallás 2308A-01-01 lapján vagy a KIVA bevallás gyűjtésekor. Amennyiben az összerendelésre a 08 bevallás vagy a KIVA bevallás futtatását megelőzően nem került sor a Karbantartás/ Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzs átvétele pontban, úgy az összerendelő felület meg fog jelenni az Adatszolgáltatások/NAV felé/2308 , az Adatszolgáltatások/NAV felé/23KIVA pontban valamint a Karbantartás/Főkönyvi feladás pont valamelyik almenüpontjának indításakor, és az összerendelést itt is el lehet végezni a Karbantartás/ Magánszemélyhez nem köthető juttatások analitika törzs átvétele ponttal kapcsolatban leírtakkal azonos módon.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani