Kulcs-Bér – 2020. március/4 (v2502)

Módosítva ekkor Wed, 24 Júl ekkor: 3:32 DU

Megjelenési dátum: 2020.április 9.

JAVÍTÓ VERZIÓ!

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Javítások

1. Szakképzési hozzájárulás számfejtése a koronavírus-járványügyi intézkedéssel érintett cégek körében, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok esetében
2. 2008A-02-02 lap korona kedvezménnyel érintett adónemek kötelezettségeinek összesítése blokkjának töltése

Javítások

Módosítottuk a koronavírus-járványügyi intézkedéssel érintett cégek körében a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyokra – pl. megbízási jogviszony – vonatkozóan a szakképzési hozzájárulás (továbbiakban SZAKKHO) számfejtését.

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció
Az előző verziónkban a program csak munkaviszony típusú foglalkozási viszony esetén érvényesítette a SZAKKHO kedvezményt a kedvezményes tevékenységet folytató cégek esetében. A 2020.04.09. napján részünkre megérkezett szakmai vélemény alapján azonban a SZAKKHO kedvezmény a kedvezményes tevékenységet folytató cég esetében a teljes foglalkoztatott kör vonatkozásában érvényesíthető. Abban az esetben, ha a program a kedvezményezetti körben nem csupán munkaviszonyok, hanem egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyok is számfejtésre kerültek, meg kell ismételni a március havi számfejtést a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok esetében, annak érdekében, hogy a SZAKKHO kedvezmény ezen jogviszonyok esetén is érvényesüljön a számfejtésben.

2008A-02-02 lap korona kedvezménnyel érintett adónemek kötelezettségeinek összesítése blokkjának töltése a koronavírus-járványügyi intézkedéssel nem érintett cégek körében
Kulcs-Bér Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A NAV által közzétett 4.0 2008 verzióban változtak a 2008A-02-02 lap ellenőrzési feltételei. Az előző verziónk 2008 xml fájljában töltésre kerülnek a 2008A-02-02 lapjának 140-143. sorai is, amire nincs szükség a kedvezményes körbe nem tartozó cégek esetében. Ezek a sorok a 3.0 verzióban nem voltak szerkeszthetők, de a 4.0 verzióban már akár kézzel is törölhetők, azonban jelen új verziónkban már automatikusan biztosítjuk e sorok helyes gyűjtését. Újragyűjtést akkor célszerű indítani a kedvezményes körbe nem tartozó cégek esetében, ha a bevallás még nem került beküldésre. Az új verzió 2008 bevallás készítés szempontjából a kedvezményes tevékenységi körbe tartozó Kulcs-Bér Felhasználókat NEM ÉRINTI, valamint azokat a kedvezményes körbe nem tartozó Felhasználókat sem, akik korábban a 2.0 verziójú 2008 bevallással már teljesítették a bevallási kötelezettségüket!

 


Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani