Kulcs-Bér – 2020. augusztus/3 (v2561)

Módosítva ekkor Wed, 24 Júl ekkor: 3:26 DU

Megjelenési dátum: 2020. augusztus 27.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Törvénykövetés

1. Havi egészségbiztosítási statisztikai jelentés
2. Nem magyarországi adóügyi illetőségű kiküldetések letiltásalapjának meghatározása

Javítások

3. Nem magyarországi adóügyi illetőségű kiküldetések járulékalapjának meghatározása
4. EKHO-s kilépés utáni számfejtés járulékalap meghatározása
5. 2008M-09 és 2008M-09-02 lap gyűjtése a Jövedelmek, juttatások pontban több soron rögzített több hónapot érintő megbízási díj esetében

Törvénykövetés

 Havi egészségbiztosítási statisztikai jelentés

Kulcs-Bér Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A Havi egészségbiztosítási statisztikai jelentés nyomtatvány formátuma és a létszámadatok feltöltése aktualizálásra került a MÁK oldalán 2020.08.12-én közzétett követelményeknek megfelelően.


 Nem magyarországi adóügyi illetőségű kiküldetések letiltásalapjának meghatározása

Kulcs-Bér Európa verzióban elérhető funkció

A nem magyarországi adóügyi illetőségű kiküldetések számfejtésekor a program a Magyarországon kifizetésre kerülő jövedelmeket veszi letiltásalapként figyelembe, amelyet a Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek/Külföldi munkavégzés helye törzscsoportban az adott Külföldi munkavégzés helye törzselem Magyarországon fizetendő legördülő listájában tudunk beállítani:

01

 

Javítások

Nem magyarországi adóügyi illetőségű kiküldetések járulékalapjának meghatározása

Kulcs-Bér Európa verzióban elérhető funkció

Hibás volt a TB járulékalap meghatározása abban az esetben, ha a számfejtésben a külföldi időszak magyar járulékalapot képező jövedelem és a külföldi munkavégzés jövedelme külföldön adóköteles jövedelmek mindegyike magasabb összegű volt a KSH havi átlagkeresetnél. Ilyen esetben járulékalapként nem a külföldi időszak magyar járulékalapot képező jövedelmet, hanem a KSH átlagkeresetet jelenítette meg a program TB járulékalapként.

A hibát javítottuk.

Ha az adott hónapban nem csak alapbér kerül számfejtésre, hanem egyéb jövedelem – azaz tevékenység ellenértéke – is, a KSH átlagkeresetet első lépésként az alapbérrel hasonlítja a program. Ha az alapbér összege magasabb, mint a KSH átlagkereset, akkor az alapbér összege kerül járulékalapként figyelembevételre. Ha az alapbér összege kevesebb, mint a KSH átlagkereset, akkor második lépésként a tevékenység ellenértékét vizsgálja a program. Ha az kevesebb, mint a KSH átlagkereset, akkor a tevékenység ellenértéke lesz a járulékalap, ha a tevékenység ellenértéke több, mint a KSH átlagkereset, akkor a KSH átlagkereset kerül járulékalapként megjelenítésre.

 

 EKHO-s kilépés utáni számfejtés járulékalap meghatározása

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A kilépés utáni számfejtésre vonatkozó átmeneti szabály, amely szerint a 07.01-e előtti időszakra vonatkozóan a 07.01-ét megelőzően érvényes járulékfizetési szabályokat kell alkalmazni, csak a TB hatálya alá tartozó járulékokra vonatkoznak, az EKHO járulékokra nem. A program alkalmazta az EKHO járulékok vonatkozásában is az átmeneti szabályt.

A hibát javítottuk.

EKHO munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony esetében, ha a kilépés utáni számfejtésre 06.30-át követően 07.havi, vagy annál későbbi időszakban kerül sor, akkor a 2020.07.01-én érvényes EKHO szabályok szerint, az EKHO kötelezettségeket jeleníti meg a program a számfejtésben.

 

 2008M-09 és 2008M-09-02 lap gyűjtése a Jövedelmek, juttatások pontban több soron rögzített több hónapot érintő megbízási díj esetében

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Hibásan került gyűjtésre a 2008 M-09 és 2008M-09-02 lap gyűjtése a Jövedelmek, juttatások pontban több soron rögzített több hónapot érintő megbízási díj esetében. (Ha egy soron került a díjazás rögzítésre a Jövedelmek, juttatások pontban, a teljes szerződéses időszakot megadva a kezdő és a záró dátum mezőkben, akkor a 2008 gyűjtésére helyesen került sor).

A hibát javítottuk.

 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani