Munkaruha nyilvántartás

Módosítva ekkor Fri, 21 Ápr, 2023 ekkor: 2:09 DU

Bejegyzésünkben a munkaruha programban történő nyilvántartásával kapcsolatosan találhatnak részletes információt.



Beállítások/Munkaruha

E pontban tudják Felhasználóink beállítani a munkaruhák, valamint az amortizációs idő kezelésének módját. A munkaruhák kezelése kapcsán itt választható ki, hogy a munkaruha-jogosultságot munkakörhöz, vagy beosztáshoz kívánja a Felhasználó hozzárendelni. Az amortizációval kapcsolatosan e pontban lehet beállítani, hogy a lejárati időre figyelmeztessen a program, vagy sem, és ha igen, akkor mely időpontban jelenjen meg figyelmeztető üzenet.





Törzskarbantartás/Cégfüggő törzsek

a)      Munkaruha fajták:

E pontban kell rögzíteni a dolgozók részére juttatott munkaruha fajtákat a megnevezés, az amortizációs idő, valamint a nyilvántartási ár megadásával. Beállítható továbbá, hogy a rögzítésre kerülő munkaruha női, férfi dolgozók részére kerül juttatásra, vagy nemre való tekintet nélkül. Amennyiben egy munkaruha fajta juttatását megszűnteti a munkáltató, akkor az „Aktív” jelölőnégyzet bejelöltségét meg kell szűntetni. Ebben az esetben ezt a munkaruhát a program a dolgozóknál nem fogja felajánlani kiválasztásra, de a korábban valamelyik dolgozónál már rögzítésre került ilyen tételt a program az amortizációs időben még kezeli.



b)      Munkaruha méret: E pontban kell a Felhasználónak a munkaruha méreteket rögzítenie.



c)       Munkakör/Beosztás: A Beállítások/Munkaruha pontban a Munkaruhák kezelése szekció Kezelés módja legördülő listában való kiválasztásnak megfelelően (munkakör vagy beosztás) a kiválasztott elemet e pontban megnyitva a Munkaruhák szekcióban megjelenik valamennyi, a Munkaruha fajtája csoportban rögzített elem. Ezek közül a „Jelölt” oszlop jelölőnégyzetét bejelöltté kell tenni valamennyi olyan munkaruha esetében, amelyet az adott munkakörben/beosztásban foglalkoztatott munkavállalók jogosultak.




Dolgozók adatai - adatrögzítés

Munkaruha nézetet választva a Dolgozó adatai pontban a dolgozó kiválasztását követően az Új jogviszony/Munkaruhák pontban tehetők meg az alábbi beállítások:

a)     Munkaruha nyilvántartás: A Munkaruha nyilvántartás képernyő alsó részén látható „Feltölt” gombra kattintva előreugró ablak jelenik meg, amelyben rögzíthető a munkaruha juttatásának kezdő időpontja. A program ebben a mezőben annak a hónapnak a kezdő napját kínálja fel kezdő dátumként, amelyik hónapon állva a rögzítésre sor kerül, ez a dátum azonban igény szerint módosítható. A dátum megadását követően az OK funkció aktiválását követően a képernyőn megjelenik mindazon munkaruha fajta, amely az adott munkakörhöz/beosztáshoz, valamint nemhez hozzárendelésre került. A sor(ok)ban automatikusan kitöltésre kerül a munkaruha fajtája, a nyilvántartási ár, a juttatási idő kezdete, valamint a lejárat eredeti vége. A méretet a Mértet mező legördülő listájából lehet kiválasztani. Rögzíthető továbbá a kiadási bizonylat száma, ha módosításra kerül a lejárati idő, akkor a módosított lejárati dátum, valamint idő előtti visszavételezés esetén a bevételi bizonylatszám. Amennyiben az amortizációs idő letelik, a „Lekezelt” oszlop jelölőnégyzete automatikusan bejelöltté válik, miután a Felhasználó új, aktuális (le nem járt amortizációs idejű) munkaruhát rögzít.



Amennyiben a dolgozó jogviszonya az amortizációs idő lejárta előtt megszűnik, akkor Bér- és munkaügyi nézetet választva a Jogviszony/Jogviszony alapadatok pontban rögzíteni (majd menteni) kell a jogviszony vége dátumot. Miután erre sor került, visszaváltva Munkaruha nézetre, a Kilépés esetén időarányos térítendő összeg mezőben megjelenik a munkaruha időarányos visszafizetendő ára. Amennyiben ezt az összeget a kilépő számfejtésben kívánja levonni a Felhasználó, akkor a képernyő alsó részén látható „Levonások rögzítése” gombra kell kattintania. Ekkor megjelenik a Levonás jogcím választó előreugró ablak, amelyben ki lehet választani a Felhasználó számára megfelelő jogcímet, amennyiben az az alapértelmezetten felajánlott Munkaruha tartozás levonás jogcímtől eltérő.



A kiválasztás jóváhagyását (OK) követően a program információs üzenetet jelenít meg a tartozás Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Levonások pontban történő rögzítésének tényéről. A rögzített levonás sor ezután a Levonások pontban megtekinthető, és a számfejtés során figyelembevételre kerül.  A munkaruhák a képernyő alsó részén látható + jelre kattintva egyenként is rögzíthetők. A rögzítés ezen módjának választása esetében csak a nyilvántartási ár kerül automatikusan feltöltésre, a juttatási idő kezdete, valamint a lejárat eredeti vége mezők adatát a Felhasználónak manuálisan kell kitöltenie. Amortizációs idő lejárta esetén a Lejáró/lejárt  munkaruhák cseréje gombra kattintva a program ismét felkínálja mindazon munkaruha fajtát, amely az adott munkakörhöz/beosztáshoz, valamint nemhez hozzárendelésre került.

Munkaruha nyilvántartó listát a Nyomtatványok/Munkaügyi opcióból kérhetünk le, Munkaruha nyilvántartás néven.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani