Letiltások esetében a korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható összeg kezelése

Módosítva ekkor Mon, 12 Jún, 2023 ekkor: 3:27 DU

Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Programunkban beállítási lehetőséget biztosítunk arra, hogy a programban rögzített letiltás esetében Felhasználóink jelölhessék, ha alkalmazni kívánják azt a szabályt, amely szerint a határozat/jogszabály szerinti mértékben érvényesített levonás után fennmaradó nettó összegből korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely meghaladja a 200 ezer forintot.

A fenti letiltás érvényesítési mód beállíthatóságának érdekében a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Levonások pontban letiltásonként külön jelölhetőséget biztosítunk a programban, „Korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés” megnevezésű új jelölőnégyzettel. Az új jelölőnégyzet állapota alapértelmezetten bejelöletlen állapotú.

Kép13

Csoportos letiltás

Amennyiben több letiltás belső iktatószáma azonos (azaz csoportos letiltás került rögzítésre), akkor abban az esetben, ha a csoportból valamelyik letiltás sor „Korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés” jelölőnégyzet állapota megváltoztatásra kerül, akkor a csoport többi sorának állapotát is meg kell változtatni ezzel szinkronban, tehát az azonos csoportba tartozó letiltás sorok esetében vagy mindegyik sorral, hiszen a csoporton belül vagy mindegyik sorral szemben érvényesülnie kell a korlátozás nélküli végrehajtásnak, vagy egyik sorral szemben sem.

Ha csoporton belül nem egységes az új jelölőnégyzet állapota, akkor mentéskor a program erről hibaüzenetet fog megjeleníteni, és csak akkor kerül mentésre a csoportos letiltás, ha a csoporton belüli jelöléseket a Felhasználó azonossá teszi. Ha valamelyik letiltás sor Fő jogcím mezője kitöltött, akkor az ilyen letiltás sort a Fő jogcím mezőben kiválasztott letiltás sor „Korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés” jelölőnégyzet állapota alapján kezelni a program a letiltás érvényesítés során. Csoportos letiltás esetében a korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés a Sorrend oszlop sorrendje szerint érvényesül.

A „Korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés” opció bejelöltsége mellett a korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítésnek a következő esetben érvényesül: – Ha a letiltás esetében a Határozat szerinti teljes összeg kitöltött, akkor abban az esetben, ha a Fennmaradó összeg mező értéke a Százaléka mező értékének érvényesítését követően nagyobb, mint nulla.

Letiltás karton 

Abban az esetben, ha a letiltás a „Korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés” jelölőnégyzet bekapcsolt állapota mellett kerül érvényesítésre, a letiltás karton kitöltésére a szokásos módon kerüljön sor, azzal a különbséggel, hogy  a letiltás sor azon hónapjai, amelyekben az új jelölőnégyzet bekapcsolt állapota mellett került sor a letiltás érvényesítésére, * jelzéssel kerülnek megjelenítésre, és a letiltás adatait tartalmazó táblarészben a * jelzés magyarázataként megjelenítésre kerül az alábbi tájékoztató szöveg:

„A korlátozás nélkül végrehajtható összegrésszel szembeni letiltás érvényesítés bekapcsolt”.

Kép42

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani