Kulcs-Bér - 2015. december (v2027)

Módosítva ekkor Mon, 29 Júl ekkor: 9:41 DE



Megjelenési dátum: 2015. december 23.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

1. Módosított foglalkoztatói igazolás
2. Módosult a GYÁP igénylőlap



Módosított foglalkoztatói igazolás

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkció

Az Egészségbiztosítási Pénztár módosította a Foglalkoztatói igazolást, ennek megfelelően módosításra került a Kulcs-Bér programból kinyerhető adatállomány is.

A foglalkoztatói igazolás továbbra is a Nyomtatványok/Bérügyi opció alatt érhető el, ahol lehetőség van elektronikus bevallás elkészítésére, illetve a közvetlen programból való nyomtatásra is.

A változtatások szerkezeti és tartalmi elemeket is érintenek. Ellátás típusa esetén elérhetővé vált a csecsemőgondozási díj kategória.

Szűkült a dolgozó esetén megadandó személyes adatok köre, nem kell feltüntetni a továbbiakban a dolgozó születési nevét, anyja nevét, születési helyét, ugyanakkor új adatként meg lehet adni a dolgozó telefonszámát.

A dolgozó megelőző vagy párhuzamos foglalkoztatási adatai kihagyásra kerültek. Új mezőkben kell feltűntetni a CSED-del, GYED-del, táppénzzel és baleseti táppénzzel kapcsolatos adatokat.

Az adóalap kedvezményekkel kapcsolatos nyilatkozatok részt kiegészítették az első házasok kedvezményével, valamint a családi adóalapkedvezmény érvényesítése esetén meg kell adni a gyermek nevét és adóazonosító jelét.

A pótlap adattartalma teljesen átalakult. A keresőképtelenség kezdetének évében igénybe vett betegszabadságok időintervallumát, valamint a tárgyévi és megelőző évi jövedelemmel el nem látott napokat kell feltűntetni.

Jelölni kell továbbá, hogy a tárgyévet és a megelőző évet illetően mely hónapokban fizetett emelt összegű tételes adót a KATA hatálya alá tartozó vállalkozó.




Módosult a GYÁP igénylőlap

Kulcs-Bér Prémium verzióban elérhető funkciók

Módosításra került a gyermekápolási táppénz igényléséhez szükséges nyilatkozat.
Az igénylő adatai lekorlátozódtak a névre és a TAJ számra. A korábban GYÁP-ot igénylő esetén meg kellett adni a folyósító szerv nevét és címét. Ez a legfrissebb nyomtatványon már nem található meg, helyette a közös háztartásban élő foglalkoztatójának adatait kell megadni.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani