Jövedelemigazolás

Módosítva ekkor Thu, 20 Ápr, 2023 ekkor: 10:50 DE

A jövedelemigazolást (Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához) megtalálja a Nyomtatványok / Bérügyi / Kilépők listái / Jövedelem igazolás menüpontban. Példa nyomtatványt itt talál.
A jövedelemigazolást a pénzbeni egészségbiztosítási kötelezettséggel járó jogviszony megszűnésekor kell kiadni. Az igazoláson fel kell tüntetni a kilépés napját megelőző naptári év első napjától a pénzbeni egészségbiztosítási járulék köteles jövedelmeket. Azon időszakokat is fel kell tüntetni, melyekre a biztosítottnak nem volt jövedelme (táppénz, gyed, gyes). Külön fel kell tüntetni a rendszeres és nem rendszeres jövedelmeket. Ehhez készítettük el a nem rendszeres jövedelmek feltüntetésének lehetőségét programunkba, az előző munkahelyek adatainál.

Mivel a jövedelemigazolást azokról a jövedelmekről adjuk ki, melyek pénzbeni egészségbiztosítási járulék kötelesek, nyugdíjas munkavállalónak nem kerül rá jövedelem (kivéve, ha szünetelteti a nyugdíját)!
A jövedelemigazoláson abban az esetben jelenik meg a nyilvántartási szám, amennyiben meg van adva a Beállítások/Cégadatok menüpontban az EB nyilvántartási szám.


ebszam

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani