Személyi kedvezmény (súlyos fogyatékos kedvezmény)

Módosítva ekkor Mon, 24 Ápr, 2023 ekkor: 12:11 DU

A személyi kedvezmény érvényesítésének feltétele a magánszemély által kitöltött, és a foglalkoztató részére leadott „Személyi kedvezmény nyilatkozat, amelynek tartalma alapján kerülhet sor a kedvezmény érvényesítésére a számított adóalappal szemben a számfejtés során.

A személyi kedvezményt a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Adószámítási adatok és kedvezmények pontban kell rögzíteni a következőképpen:

A kedvezmény rögzítéséhez a + jellel fel kell vennünk egy aktív sort. A Megnevezés oszlop legördülő listájából ki kell választani a személyi kedvezményt, majd a mellette található Adóalap kedvezmény oszlop mezőjére kattintva a program felajánlja a személyi kedvezmény jogszabály szerint érvényesíthető havi összegét – amely a Felhasználó által szabadon szerkeszthető -. A kedvezményérvényesítés kezelésére abban a hónapban kerül sor első ízben, amely hónapon állva a személyi kedvezmény rögzítésre került, majd a hónapzárás alkalmával a kedvezmény átvételre kerül a naptári év során a következő hónapokra. Amennyiben a kedvezményre való jogosultság az év során valamelyik hónapban megszűnik, úgy azon a hónapon állva, amelyben a kedvezmény már nem érvényesíthető, törölni kell azt a Dolgozó adatai/Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Adószámítási adatok és kedvezmények pontból. A kedvezmény rögzítésére, valamint törlésére „nyitott” hónapban van

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani