Ismételt önellenőrzés – 08 adatszolgáltatás

Módosítva ekkor Thu, 20 Ápr, 2023 ekkor: 10:31 DE

Az ismételt önellenőrzés, ugyanazon időszakra vonatkozó ismételt önellenőrzésnek minősül. A jelölőnégyzet bejelölésével a program a 08-as bevallás 03-01-es lapján jelöli, hogy ismételt önellenőrzés benyújtásáról van szó. Az első önellenőrzést követően, készítsünk a programmal egy komplett 08-as bevallást, ami az eredetileg beküldött adatokat tartalmazza az önellenőrzés korrekcióival módosítva.

Ezt követően módosítani kell a számfejtéseket az ismételt önellenőrzésnek megfelelően, majd össze kell állítani az ismételt önellenőrzéshez a bevallást. Jelöljük, hogy ismételt önellenőrzést készítünk és azt az enyk file-t válasszuk ki, amely az összesített adatokat tartalmazza az első önellenőrzés módosításaival korrekciózva. (Tehát, amelyik tartalmazza az eredeti bevallást és a módosításokat is, amit az első önellenőrzés után gyűjtöttünk fel.) A többi lépés már megegyezik az önellenőrzés pontban leírtakkal.

Fontos tehát, hogy egy önellenőrző bevallást követően  mindig készüljön egy „eredeti” – azaz teljes bevallás, amit utólag szükség esetén ismét önellenőrizhetünk.

Például: az első önellenőrzés után van 2 db bevallásunk, de egyik sem teljes, hiszen az első nem tartalmazza az önellenőrzésbe bekerült módosításokat, a második – az önellenőrzés -, pedig nem tartalmazza az eredetileg beküldött állományt, ezért szükséges az önellenőrzést követően készíteni egy teljes 08 felgyűjtést, amit nem küldünk már be a NAV felé, csak elmentjük, hogy később, egy ismételt önellenőrzéshez ezt tudjuk betallózni.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani