Kulcs-Bér 2021. július (v2645)

Módosítva ekkor Wed, 24 Júl ekkor: 2:58 DU

Megjelenési dátum: 2021. július 5.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

 

Jogszabálykövetés

1. Főfoglalkozású egyéni és társas vállalkozók minimum SZOCHO alapja- NAV tájékoztató alapján

2. 2108M-07 lap 386. sor a) oszlop érték – gyűjtési módosítás Tanulószerződéses tanuló esetében

Hibajavítás

3. Egyszerűsített GYED határozat gyűjtési hiba maximális összegben megállapított GYED esetén

Jogszabálykövetés



Főfoglalkozású egyéni és társas vállalkozók minimum SZOCHO alapja – NAV tájékoztató alapján
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

A 2021. június/2 verziónkban biztosítottuk Felhasználóink számára, hogy a SZOCHO törvény 34. § 11. pontjának 2021. június 10. napján hatályosuló módosítása okán programunk június hónapra a program a tárgyhónap 1. napján érvényes minimálbért vegye alapul a főfoglalkozású egyéni vagy társas vállalkozók SZOCHO alap meghatározásakor.

A NAV oldalán 2021. július 5-én, azaz a mai napon megjelent tájékoztató alapján a törvényi hatályosulástól eltérően első alkalommal 2021. július hónapra kell azoknak a főfoglalkozású egyéni és társas vállalkozóknak, akik a minimum kötelezettségüket a minimálbér alapján fizetik meg, a tárgyhónap 1. napján érvényes minimálbér alapján a SZOCHO-t megfizetniük. Június hónapban tehát még a tárgyév 1. napján érvényes minimálbért kell alapul venni a SZOCHO alap meghatározásához ilyen esetben. Mivel a 2021. június/2 verziónkban – a hatályos törvényi szöveg alapján – már június hónapban is a tárgyhónap 1. napján érvényes minimálbért veszi alapul a program azon főfoglalkozású egyéni/társas vállalkozók SZOCHO alap meghatározása során, akik a kötelezettségeiket a min.bér alapján teljesítik, így  június hónapot illetően módosítottuk a SZOCHO kötelezettség meghatározását, oly módon, hogy jelen verziófrissítés futtatását követően azoknak a főfoglalkozású egyéni és társas vállalkozóknak, akik a minimum kötelezettségüket a minimálbér alapján fizetik meg, a tárgyhónap 1. napján érvényes minimálbér alapján a SZOCHO alap meghatározásra első alkalommal a 2021. július havi számfejtés során fog sor kerülni.

Kérjük, hogy azon Felhasználóink, akik a 2021. június/2 verziónkkal már számfejtettek a minimum kötelezettségüket a minimálbér alapján teljesítő főfoglalkozású egyéni és/vagy főfoglalkozású társas vállalkozói jogviszonyokban június hónapra, ismételjék meg ezeket a számfejtéseket.

Jogszabályi háttér:
https://nav.gov.hu/nav/ado/jarulek/Valtozik_a_vallalkozo20210705.html?fbclid=IwAR0jRNJEqMDm4pGks-3tBffbIvS8vPTXZ8cJRHxqEtQEBlHJI6xOERU5Bio

 


2108M-07 lap 386. sor a) oszlop érték – gyűjtési módosítás Tanulószerződéses tanuló esetében
Kulcs-Bér Light, Standard, Kompakt, Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Tanulószerződéses tanuló (alk.min.kód: 46) esetében, 2021. június 10-től juttatott jövedelem után szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség nem áll fenn. Ha a kifizetésre 2021. június 10-én, vagy ezt követően kerül sor, akkor a2108M-07 lap 386. sor a) oszlopban a tanulószerződéses tanulók után fizetendő szociális hozzájárulási adó összegeként a „0” értékadatot fel kell tüntetni.

 

Hibajavítás


Egyszerűsített GYED határozat gyűjtési hiba maximális összegben megállapított GYED esetén
Kulcs-Bér  Prémium, Európa verzióban elérhető funkció

Az Egyszerűsített GYED határozat napi összeg mezőjébe – „bruttó ….. forint naptári napi összegben állapítom meg” rész – a maximált napi összeg került felgyűjtésre. Helyesen ide a tényleges jövedelemből számított naptári napi jövedelem 70 %-át kell felgyűjteni. (Ezt pontosítja a határozat további szövegrésze, amelyben ott szerepel, hogy az ellátás folyósítható max.összege nem haladhatja meg a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-át).
 A hibás gyűjtés a a 2021. március 23-án közzétett 2021. márciusi verziónktól kezdődően állt fenn, kérjük hogy ha ezen időponttól maximált összegű GYED-ben részesülő részére a programból gyűjtött Egyszerűsített GYED határozatot adtak ki, módosítsák azt.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani