Visszamenőleges jelenlét korrekció elszámolása

Módosítva ekkor Wed, 26 Ápr, 2023 ekkor: 11:06 DE

Programunkban lehetőséget biztosítunk arra, hogy amennyiben a számfejtést követően módosítani kell a dolgozó jelenlét adatát (pl.: ledolgozott nap, szabadság, betegszabadság), akkor ezt a lehető legegyszerűbben és legkevesebb munkával meg tudjuk oldani.
Ennek érdekében került kialakításra a visszamenőleges jelenlét korrekció funkciója.

Kiindulási alap, hogy a dolgozó számfejtéssel rendelkezik az adott hónapra. És ennek a számfejtésnek az eredményét már be is küldtük 08-as bevallás formájában.
Ezt követően kiderül, hogy a dolgozó számfejtésének alapjául szolgáló munkaidő nyilvántartó nem megfelelő adatokat tartalmazott, ledolgozott nap helyett betegszabadságon volt néhány napot.

Visszamenőleges jelenlétadat korrekció hiányában ezt csak a számfejtés visszanyitásával, a jelenlét adatok módosításával és önellenőrzés beadásával tudjuk korrigálni (vagy manuálisan kiszámoljuk a különbözetet és ezt manuálisan érvényesítjük a számfejtésben).

A funkció birtokában azonban csak annyi feladatunk van, hogy megnyitjuk a dolgozó adatlapját és a módosítani kívánt hónap jelenlét adataiban megadjuk a helyes jelenléteket, majd kiválasztjuk, hogy melyik hónapban szeretnénk elszámolni a különbözetet, mindezt a hónap visszanyitása nélkül:


                     Jelenlét adatos táblázat_korrekció


Ennek alapján a február havi számfejtés készítésekor a program automatikusan visszavonja a dolgozótól a helytelen jelenlét adat miatt keletkezett különbözetet:


                     Számfejtés_korrekció


A program természetesen azt a helyzetet is kezeli, mikor nem negatív, hanem pozitív előjelű különbözet keletkezik.
Ennek kezelésére hóközi számfejtés keretében is lehetőséget biztosítunk.
Ehhez a korrekció elszámolásának időszakánál nem csak a hónapot kell kiválasztani, hanem ezen belül az elszámolás napját is:


                      Jelenlét adatos táblázat_korrekció_hóközi



A jelenlét adatok korrekciójára természetesen nem csak egyesével, a dolgozó adatlapjára belépve van lehetőség, hanem importálással is beolvashatók a módosított adatok, csoportosan.
Ebben az esetben az Elszámolás/Jelenlét adatok kezelése/Jelenlét adatok importálása menüpontban el kell indítani az importáló felületet, majd itt meg kell adni, hogy visszamenőleges jelenlétadat korrekciót szeretnénk beolvasni:


                        Jelenlét import_korrekció


A Feldolgozás gombra kattintva az adatok beolvasásra kerülnek a dolgozókhoz.

A csoportos számfejtés futtatásával a korrekció elszámolása meg is történik.

Fontos:

Lezárt időszakban folyósításra került táppénz vagy anyasági ellátás jelenlét jogcím módosítását a program nem támogatja. Amennyiben valamely lezárt időszakban folyósításra került táppénz vagy anyasági ellátás jelenlét jogcím tévesen került elszámolásra, azt az adott lezárt időszak visszanyitását követően a visszanyitott hónapban lehet módosítani a táppénz folyósítás módosítására, törlésére vonatkozó programhasználati szabályok alkalmazásával.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani